«Χάμερσταϊν, ή περί ιδιορρυθμίας» στην Δημοτική Χαρτοθήκη Κοζάνης – Αρχοντικό Λασσάνη (Φωτογραφίες).

Μαΐου, 06 2016
poster5_16ΔΤ

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης με αφορμή την επέτειο λήξης του Β’ παγκοσμίου πολέμου παρουσιάζει το βιβλίο «Χάμερσταϊν, ή περί ιδιορρυθμίας» του Χανς Μάγκνους Εντσενσμπέργκερ, στη Δημοτική Χαρτοθήκη (Αρχοντικό Λασσάνη), τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016, στις 8:00΄μ.μ.

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η κ. Τάσα Σιόμου, φιλόλογος, αποσπάσματα θα αφηγηθεί ο κ. Στάθης Νατσιός, ενώ τη μουσική επένδυση θα επιμεληθούν οι Nikola Ηarrington – Παναγιώτης Δημόπουλος

Στο βιβλίο αυτό, που κινείται στην «γκρίζα ζώνη» μεταξύ μυθιστορήματος και ιστορικού ντοκουμέντου, ο Εντσενσμπέργκερ φιλοδοξεί να παρουσιάσει μια ακτινογραφία της γερμανικής και ευρωπαϊκής παθολογίας. Όπως γράφει ο ίδιος, «με βάση την ιστορία της οικογένειας Χάμερσταϊν μπορούν να ανιχνευτούν και να παρουσιαστούν μέσα σε ελάχιστο χώρο οι κινητήριες δυνάμεις και οι αντιφάσεις της γερμανικής κρίσης: από την αρπαγή της εξουσίας από τον Χίτλερ μέχρι την αποτυχία της Aντίστασης, και από την ελκτική δύναμη της κομμουνιστικής ουτοπίας μέχρι το τέλος του Ψυχρού Πολέμου».