“Συλλέγω Εμπειρίες” & “Δημιουργική Γραφή», στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, 4 – 8 Απριλίου 2016 (Φωτογραφίες)

Απρίλιος, 01 2016
taxidiposter

Σε “Δημιουργική Εβδομάδα Εμπειριών” εξελίσσεται το πρόγραμμα της βιβλιοθήκης της Κοζάνης δίνοντας στους μαθητές την ευκαιρία για συναρπαστικές περιπέτειες με τη συμμετοχή τους σε νέες δράσεις.
Το πρόγραμμα «Δημιουργικής γραφής» θα υλοποιηθεί παράλληλα φέτος με το πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες», από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2016, στο χώρο του media lab της βιβλιοθήκης και τα παιδιά – επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα για μια εβδομάδα να ζήσουν την εμπειρία του «να διαβάζεις στο σκοτάδι», «να μικραίνεις και να μεγαλώνεις μέσα στα βιβλία», «να ανακαλύπτεις καινούργια βιβλία μέσα στο βιβλίο που διαβάζεις», να παίξουν με την ποίηση, να έρθουν σε επαφή με την τέχνη μέσα από τα βιβλία και να ανακαλύψουν τη μαγεία της μεταφοράς μιας ιστορίας στην οθόνη.

Με αφετηρία το εκπαιδευτικό υλικό του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για το πρόγραμμα «Συλλέγω Εμπειρίες», το οποίο στηρίζεται στην αρχή πως η κατανόηση ενός πολιτιστικού γεγονότος εξαρτάται από τον πλούτο των εμπειριών μας, 87 Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες στην Ελλάδα συμμετέχουν στη γιορτή και προτείνουν στα παιδιά ένα βιβλίο και μια διαφορετική εμπειρία ανάγνωσης κάθε μέρα, μέσα από ποικίλα εργαστήρια.
Οι δράσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη και συνεργασία των: Future Library, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ), της Α/βάθμιας & Β/ βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κοζάνης, του ΜΠΣ “Δημιουργικής γραφής” του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.

Αναλυτικά οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στη βιβλιοθήκη είναι:

programma