“Το χάσμα πολιτικής και ηθικής” – Ομιλία του Χ. Μασσαλά στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης – Δευτέρα, 22/2/16 στις 7:00 μ.μ. (Φωτογραφίες)

Φεβρουάριος, 18 2016
poster2_16ΔΤ

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Ν. Κοζάνης και την υποστήριξη του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, διοργανώνουν ομιλία με θέμα : “Το χάσμα πολιτικής και ηθικής”, την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016, στις 7:00΄μ.μ., στο Ιστορικό – Λαογραφικό & Φυσικής Ιστορίας Μουσείο Κοζάνης,
Ομιλεί κ. Χρήστος. Μασσαλάς, π. Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων – π. πρόεδρος Δ.Ε Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας.
Προλογίζει – συντονίζει η κ. Αγνή Παπακώστα, δρ.φιλολογίας.

Η εισήγηση αναφέρεται στη δημοκρατία, η οποία είναι “ένα ανολοκλήρωτο ταξίδι που ξεκίνησε από την αρχαία Αθήνα, ένα πείραμα που εξακολουθεί να ελέγχεται και να βελτιώνεται… Είναι μια συμφωνία που μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε καλύτερα τις διαφωνίες μας. Για τη συνεχή βελτίωσή της απαιτούνται η αίσθηση του «κοινού καλού», η κυριαρχία της αλήθειας και η εμπέδωση της έννοιας του πολίτη. Η δημοκρατία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Ακόμη περισσότερο: είναι απραγματοποίητη. Όσες δημοκρατίες υπάρχουν είναι ατελή μόνο προσχέδια, κατώτερα από τις αρχές που τα ενέπνευσαν. Τα σημαντικότερα και δύσκολα προβλήματά της είναι ηθικά…”

Πρόσκληση-Μασσαλάς