« ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ »

Δεκέμβριος, 04 2015
logo3

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης προτίθεται να διοργανώσει πρόγραμμα εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά, στον χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, με την χρήση εκπαιδευτικού υλικού ρομποτικής της σειράς Lego Education.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει:

Α) Ενημέρωση των σχολείων του Δήμου Κοζάνης.

 

Μετά από την ενημέρωση των σχολείων του Δήμου Θα πραγματοποιηθεί μια ολοήμερη εκδήλωση γνωριμίας με την ρομποτική, στην οποία οι μαθητές Δ,Ε,ΣΤ δημοτικού θα έρθουν σε επαφή με τις αρχικές έννοιες της ρομποτικής, θα κατασκευάσουν και θα προγραμματίσουν σε ομάδες το πρώτο τους ρομπότ της σειράς Lego Mindstrorm, και θα μάθουν ότι χρειάζεται για το τι είναι ο διαγωνισμός ρομποτικής ”First Lego League” και για το πώς μπορούν οι ίδιοι να συμμετάσχουν. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σε χώρο του δήμου (Κοβεντάρειο) όπου τα σχολεία θα επισκέπτονται προγραμματισμένα. Η ενημέρωση των σχολείων θα γίνει από τη βιβλιοθήκη ενώ το ενημερωτικό υλικό θα δημιουργηθεί σε συνεργασία με τον ανάδοχο. Από την ενημέρωση των σχολείων του Δήμου, κατόπιν κλήρωσης ή επιλογής, θα προκύψουν τα παιδιά που θα παρακολουθήσουν τις διαλέξεις εκπαιδευτικής ρομποτικής και οι οποίες θα περιλαμβάνουν:

 

Β)Τρία θεματικά εργαστήρια – διαλέξεις εκπαιδευτικής ρομποτικής για παιδιά στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Τα παιδιά που θα συμμετάσχουν στα προτεινόμενα εργαστήρια, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια μιας πραγματικής διαδικασίας επίλυσης προβλημάτων υπό πίεση χρόνου με ανεπαρκείς πόρους και άγνωστους ανταγωνιστές. Το πρόγραμμα είναι ένας μικρόκοσμος της πραγματικής ζωής των επιχειρήσεων, της ρομποτικής και της αστρονομίας.

 

 

 

Προμήθεια υλικών – Εργαστήρια – Ενημέρωση σχολείων Ποσότητα
Προμήθεια LEGO MindStorms Education EV3 (ΚΩΔ.45544) 3
Προμήθεια Transformer 10V DC (ΚΩΔ.45517) 3
Εργαστήρια Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 3
Ενημέρωση Σχολείων για First Lego Leaguedemo κατασκευές με συμμετοχή των παιδιών 1
Επίσκεψη σε επιλεγμένα σχολεία του Δήμου και διοργάνωση εκδήλωσης γνωριμίας 1

 

Οι προτεινόμενες δράσεις και τα υλικά θα πραγματοποιηθούν και θα παραδοθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015, σύμφωνα με τις οδηγίες της βιβλιοθήκης.

 

Το κόστος προϋπολογίζεται σε 2500 € με ΦΠΑ.

 

 

Ο αρμόδιος Υπάλληλος Ελένη Μαργαρίτη 

 

 

 

Η Διευθύντρια Ιωάννα Στεργιοπούλου

 

img590