ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ « Επιμέλεια δωρεών βιβλίων αποθήκης Κλείτου »

Αύγουστος, 24 2015
logo3

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κοζάνη: 24/8/2015

ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ Αρ. Πρ.: 656

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Πλ. 28ης Οκτωβρίου 7

Ταχ. Κωδ.: 50100 Κοζάνη

Τηλ.: 2461350434

Fax : 2461049319

Email: info@kozlib.gr

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Πρόεδρος της ΚΔΒΚ

ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ « Επιμέλεια δωρεών βιβλίων αποθήκης Κλείτου »

Αναλυτικότερα:

Η παρούσα μελέτη αφορά στην ανάθεση της επιστασίας διαχωρισμού και αποθήκευσης των υφιστάμενων δωρεών – κύρια της αποθήκης Κλείτου- της ΚΔΒΚ, ενόψει της μεταφοράς της στο νέο κτήριο αλλά και στην αναζήτηση και πρόσκτηση νέων δωρεών/χορηγιών.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης ενόψει της μεταφοράς της στο νέο κτήριο, προγραμματίζει να μεταφέρει και τα βιβλία των δωρεών της που σήμερα είναι αποθηκευμένα στο Δημοτικό Σχολείο του τοπικού διαμερίσματος Κλείτου. Σύμφωνα με την υπ. αρ. 86/2014 απόφαση του ΔΣ η καταμέτρηση και μια πρώτη καταγραφή αυτών των εντύπων θα γίνει από εθελοντές.

Τα βιβλία, όσα αξίζει να περιέλθουν στη συλλογή, θα χωριστούν σε κάποιες γενικές κατηγορίες σύμφωνα με το σύστημα της βιβλιοθήκης, θα καταγραφούν πρωτόλεια σε αρχείο xls ( πχ αριθμός κιβωτίου, συγγραφέας, τίτλος, χρόνος έκδοσης ) και θα αποθηκευτούν σε χαρτοκιβώτια με ανάλογη επισήμανση που θα εκτυπώνεται και θα επικολλάται σε εμφανή θέση σε κάθε χαρτοκιβώτιο.

Τα νέα κιβώτια θα μεταφέρονται διαδοχικά στη βιβλιοθήκη για να εισάγονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο και θα επιστρέφουν στον ίδιο χώρο (σχολείο Κλείτου), μέχρι την οριστική μεταφορά τους στο καινούργιο κτήριο της ΚΔΒΚ επί της οδού Δαβάκη, έναντι της Στρατολογίας. Η παραπάνω προεργασία θα διευκολύνει τους βιβλιοθηκονόμους στην επιλογή του υλικού για το έργο της αναδρομικής καταλογογράφησης.

Ταυτόχρονα θα γίνει προσπάθεια διεξαγωγής αναζήτησης για ανεύρεση νέων δωρεών και χορηγιών για τις ανάγκες εμπλουτισμού και προβολής της βιβλιοθήκης, στην ευρύτερη περιοχή μας αλλά και –διαδικτυακά- σε άλλες περιοχές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Λόγω του μεγάλου όγκου της αποθήκης και της άγνοιας του ακριβούς αριθμού εντύπων καθώς και της εξάρτησης του έργου από τον αριθμό και την υποστήριξη εθελοντών το τελικό προϊόν θα είναι:

  • μια έκθεση πεπραγμένων για το σύνολο των εργασιών της αποθήκης Κλείτου
  • κατάλογος σε xls τουλάχιστον 10.000 βιβλίων
  • ένα αρχείο πιθανών υποστηρικτών του έργου της ΚΔΒΚ.

Το άτομο που θα αναλάβει τις παραπάνω εργασίες απαιτείται να έχει γνώσεις βιβλιοθηκονομίας, ακεραιότητα χαρακτήρα, εχεμύθεια και υπευθυνότητα.

Γνώση της ΚΔΒΚ(να έχει εργαστεί ή να έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση), οργανωτική και διοικητική ικανότητα, πρωτοβουλία, ευθυκρισία και ικανότητα συνεργασίας θα αποτελέσουν πλεονέκτημα.

Ο χρόνος υλοποίησης υπολογίζεται σε 6 – 8 μήνες και η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδίους πόρους της ΚΔΒΚ.

Ενδεικτικός προϋπολογισμός

5000€

Η παράδοση θα γίνεται σταδιακά και η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδίους πόρους της ΚΔΒΚ

Παρακαλούμε για την κατάθεση προσφορών μέχρι την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015, ώρα 12:00

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24613 50434, 24613 50435 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Παναγιώτης Δημόπουλος

Πρόεδρος ΚΔΒΚ