ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ « Ραδιοφωνικές εκπομπές και καταγραφη αρχειακού υλικού στην δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης»

Ιούλιος, 21 2015
logo3

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                   Κοζάνη: 21/7/2015

ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ                              Αρ. Πρ.:   592

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΟΖΑΝΗΣ

Ταχ. Δ/νση:   Πλ. 28ης Οκτωβρίου 7

Ταχ. Κωδ.:     50100 Κοζάνη

Τηλ.:               2461350434

Fax :               2461049319

Email:             info@kozlib.gr

 

 ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Ο Πρόεδρος της ΚΔΒΚ

 

ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΥΠΟΒΟΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ   « Ραδιοφωνικές εκπομπές και καταγραφη αρχειακού υλικού στην δημοτική βιβλιοθήκη Κοζάνης»

 

Αναλυτικότερα:

 

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης για να επικοινωνήσει και να προβάλει τις δράσεις της και ειδικά την σημαντική συλλογή της, πολιτιστική κληρονομιά της περιοχής μας στο κοινό, ανοίγει ένα νέο παράθυρο βάζοντας τη βάση για δημιουργία οπτικοακουστικού αρχείου.

Με τη βοήθεια των νέων τεχνολογιών επεκτείνει τις δραστηριότητες

της και προσθέτει καινοτομίες, αφήνοντας πίσω την εικόνα της βιβλιοθήκης που απευθύνεται σε συγκεκριμένο κοινό, ανοίγει τα φτερά της.

Ακολουθώντας την εποχή, η οποία επιβάλλει την συνύπαρξη παλιού και νέου, χρησιμοποιούμε την τεχνολογία προς όφελος της Βιβλιοθήκης μας, ανακαλύπτουμε και παρουσιάζουμε τον κόσμο που κρύβεται στα ράφια, και όχι μόνο, του δίνουμε νέα μορφή, με εικόνα και ήχο, τον αφήνουμε να γνωριστεί, να ταξιδέψει.

H ραδιοφωνική εκπομπή της βιβλιοθήκης ως νέο μέσο πληροφόρησης στοχεύει στο να κρατήσει και να προωθήσει όλα αυτά που μπορεί να ξεχαστούν ή να μπουν σε δεύτερη μοίρα και να προσθέσει στο δυναμικό της πολιτισμική μας ταυτότητας μια νέα οδό που συνιστά την πληροφορία πιο προσβάσιμη σε όλους, κάθε ώρα, κάθε στιγμή.

Μια φωνή στο ραδιόφωνο, η φωνή της βιβλιοθήκης, εκπέμπει στο ίντερνετ, και ξεδιπλώνει έναν ολόκληρο κόσμο συγγραφέων, καλλιτεχνών, κομμάτια της ιστορίας, της παράδοσης του τόπου μας, των ανθρώπων της, των δραστηριοτήτων τους. Αποτελεί μια φρέσκια ματιά, δίνει το βήμα για να παρουσιαστούν δράσεις και ιδέες νέων ανθρώπων που “ψάχνονται” και αναζητούν καινούργια πράγματα.

 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

 

Με τις δυνατότητες που παρέχονται μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας και των υποδομών στο χώρο του Μedia Lab της βιβλιοθήκης Κοζάνης, προσφέρονται υπηρεσίες που έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη, την δημιουργικότητα, την καταγραφή και την άμεση ενημέρωση και επικοινωνία με τους πολίτες της ευρύτερης περιοχής. Αδιαμφισβήτητα ένας σημαντικός ρόλος της βιβλιοθήκης, που είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στην γνώση, είναι επίσης και να διαφυλάξει όσα πρεσβεύει, να καταγράψει και να διασώσει πρωτογενές υλικό σε συμβατική ή ψηφιακή μορφή.

Η συνέχεια του ραδιοφώνου μπαίνει σε μια νέα βάση και θα δώσει τη δυνατότητα να καταγραφούν, σε ωριαίες εκπομπές, άνθρωποι του πνεύματος, του πολιτισμού, των τεχνών και όχι μόνο, πρόσωπα που έπαιξαν ρόλο σε τοπικό επίπεδο στον χώρο της αυτοδιοίκησης, επιστήμονες, μουσικοί, συγγραφείς κλπ, όλοι αυτοί και χωριστά ο καθένας και έχουν βάλει το δικό τους λιθαράκι στο πέρασμα του χρόνου.

Οι εκπομπές θα διανθίζονται με μουσικές από δημιουργούς της περιοχής αλλά και από συναυλίες και ξεχωριστές στιγμές των Ωδείων της Κοζάνης αλλά και ιδιωτών. Παράλληλα θα βιντεοσκοπούνται, αφού υπάρχει η δυνατότητα προβολής και χρήσης των συνεντεύξεων, των μουσικών και του υλικού και θα αποτελούν τον κορμό του προγράμματος. Καλεσμένοι της βιβλιοθήκης, εκδηλώσεις και δράσεις της θα διασωθούν επίσης καθώς θα αποτελέσουν επιπρόσθετο υλικό στον προγραμματισμένο σχεδιασμό τους.

 

Θα δημιουργηθεί εν τέλει ένα αρχείο που θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 30 ώρες αυτόνομων εκπομπών έτοιμες, μονταρισμένες, με τις συνεντεύξεις και τις μουσικές που θα επιλεγούν να τις συνοδεύουν, από πρόσωπα, έργα, δράσεις και ιστορίες, που θα μείνει στο χρόνο και θα αποτελέσει νέο υλικό στο οποίο θα ανατρέχει ο ερευνητής για την ιστορία του τόπου ενώ η βιβλιοθήκη θα έχει στη διάθεσή της ένα επιπλέον κατεργασμένο υλικό να το χρησιμοποιήσει όπου χρειαστεί και απαιτηθεί στο διάβα του χρόνου.

 

Η παράδοση θα γίνεται σταδιακά και η χρηματοδότηση θα γίνει από ιδίους πόρους της ΚΔΒΚ

Παρακαλούμε για την κατάθεση προσφορών μέχρι την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015, ώρα 12:00

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 24613 50434, 24613 50435 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

 

Παναγιώτης Δημόπουλος

Πρόεδρος ΚΔΒΚ