Συμμετοχή της ΚΔΒΚ στη 12η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου, 7 – 10 Μαΐου 2015, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. (φωτό.)

Μαΐου, 07 2015
12bookfair

Η βιβλιοθήκη θα συμμετέχει με τις εξής δράσεις:

 

  1. Έκθεση των πρώτων φύλλων των εφημερίδων της εκατονταετηρίδας από τη συλλογή της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης με θέμα : “ΕΝΑΣ ΑΙΩΝΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ”

(1914-2014)

Η έκθεση περιλαμβάνει 68 ψηφιακά αντίγραφα, στις διαστάσεις των πρωτοτύπων -από τα φύλλα των εφημερίδων που έχουν διασωθεί και φυλάσσονται σήμερα στη συλλογή της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης (ΚΔΒΚ) – που κυκλοφόρησαν στην Κοζάνη από τις αρχές του 20ου αιώνα μέχρι και σήμερα (1914-2014).

Κάποιες απ’ τις εφημερίδες αυτές είναι περισσότερο γνωστές γιατί ταυτίστηκαν με την ιστορία του τόπου μέσα σ’ αυτά τα 100 χρόνια, κάποιες άλλες λιγότερο καθώς κυκλοφόρησαν σε λίγα φύλλα και απευθύνονταν σε συγκεκριμένο κοινό.

 

7 – 10 Μαΐου, Περίπτερο 15, Stad ΕΕΒΕΠ.

  1. “ Εργαστήριο Δημιουργικής γραφής”

Το εργαστήριο “Δημιουργικής Γραφής” θα απευθύνεται σε βιβλιοθηκονόμους οι οποίοι δημιουργο-γράφουν τα δικά τους κείμενα με τη βοήθεια και την υποστήριξη ειδικών συνεργατών.

 

Εκπαιδευτές: Ελένη Γκόρα, Τσιγγενοπούλου Εύα, Λαρδούτσου Ειρήνη, Δημήτρης Ιορδανόπουλος. Εκπαιδευτικοί, μεταπτυχιακοί δημιουργικής γραφής.

Σάββατο 9/5 15:00-17:00, Περίπτερο 15, Εξώστης.

  1. Εργαστήριο «Ποίηση in progress»

Ποίηση. Η ποίηση σε εξέλιξη. Μπορεί, άραγε, η ποίηση να εξελιχθεί; Να γίνει κάτι περισσότερο από λέξεις στοιχισμένες η μια δίπλα στην άλλη; Ποίηση και αυτοσχεδιασμός, λοιπόν. Χωράνε αυτά τα δύο σε μια πρόταση;
Ας το δοκιμάσουμε. Ας το δοκιμάσουμε μέσα από ασκήσεις σωματικού θεάτρου, εκφοράς ποιητικού λόγου και προσεγγίσεις ποιητικής. Ίσως αν σπάσουμε την ξύλινη στοίχιση, να φτάσουμε στις λέξεις. Θα καταφέρουμε τότε να κάνουμε την ποίηση λόγο καθημερινό. Να φτάσουμε στην ουσία, στην αίσθηση, στο «αισθάνομαι» και στο «βιώνω». Αυτό θα προσπαθήσουμε να πετύχουμε στο «Ποίηση in progress».

Εκπαιδεύτρια: Κουτσογεωργοπούλου Ιωάννα, φοιτήτρια νομικής, ηθοποιός.

Σάββατο 9/5 17:00-19:00, Περίπτερο 15 stad 32.

http://www.libookfair2015.teithe.gr/