Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου η δεύτερη συνάντηση της νέας χρονιάς για τη Λέσχη Ανάγνωσης της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Οκτώβριος, 02 2025
8_lesxi_anagnosis


Την Τετάρτη 1 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης. Συζητήσαμε το βιβλίο «Η χαμένη τιμή της Καταρίνας Μπλουμ» του Γερμανού νομπελίστα Χάινριχ Μπελ, που μας καλεί να αναρωτηθούμε, όπως θέτει εύστοχα και ο πρωτότυπος γερμανικός τίτλος, «Πώς μπορεί να γεννηθεί η βία και πού μπορεί να οδηγήσει;». Ένα έργο οδυνηρά επίκαιρο, το οποίο θίγει ζητήματα εξουσίας και διαστρέβλωσης της αλήθειας. Ένα δριμύ κατηγορώ στην καταχρηστική δύναμη των ΜΜΕ, ένα σχόλιο στην κοινωνική πραγματικότητα, που αποτυπώνεται ως λαβύρινθος ανάμεσα στην αλήθεια και την επινόηση.
Η επόμενη συνάντηση της Λέσχης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στις 18:00, στον χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης της ΚΔΒΚ.
Το βιβλίο που θα διαβάσουμε και θα συζητήσουμε είναι το «James» του Percival Everett (εκδόσεις Ψυχογιός). Μια τολμηρή επαναφήγηση των Περιπετειών του Χάκλμπερι Φιν του Μαρκ Τουέιν, δοσμένη από την οπτική του Τζιμ, του σκλάβου που συνταξιδεύει με τον Χακ. Ένα μυθιστόρημα που φωτίζει ζητήματα ελευθερίας και φυλετικής ανισότητας, μέσα από τις οξυδερκείς παρατηρήσεις, το αιχμηρό χιούμορ και τη σύγχρονη καυστική ματιά του Έβερετ.
Συντονισμός: Ιωάννα Βόμβα
Λέσχη ανάγνωσης