Ολοκληρώθηκε το 1ο training του CoPART (Community Participation in ARts) για τον πολιτισμό και τις δημιουργικές οικονομίες

Απρίλιος, 15 2024
_CoPART


Το 1ο training του CoPART (Community Participation in ARts) για τον πολιτισμό και τις δημιουργικές οικονομίες με αντικείμενο το cultural management και την πολιτιστική κληρονομιά πραγματοποιήθηκε χθες 12 Απριλίου στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.
✅ Νέοι 18 – 30 ετών είχαν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τις έννοιες της πολιτιστικής διαχείρισης, της πολιτιστικής κληρονομιάς (υλική και άυλη), τις διεθνείς συμβάσεις της UNESCO για την προστασία της, να γνωρίσουν την πολιτιστική κληρονομιά της Δυτικής Μακεδονίας και τρόπους αξιοποίησης του πλούσιου πολιτιστικού & φυσικού της αποθέματος (μουσεία, δρώμενα, φεστιβάλ, γαστρονομία, αγροδιατροφή, φύση).
✅ Οι συμμετέχοντες σχεδίασαν πολιτιστικές διαδρομές για κάθε νομό της Δυτικής Μακεδονίας. Στο επόμενο στάδιο του training, που θα ανακοινωθεί σύντομα, οι νέοι θα σχεδιάσουν πολιτιστικές διαδρομές για ολόκληρη τη Δυτική Μακεδονία.
✅ Είναι το πρώτο από τα τέσσερα trainings που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ (Action Type KA154-YOU – Youth participation activities, Call 2022, Round 2) με εταίρους τον Δήμο Κοζάνης (πρώην ΟΠΑΝ) και την οργάνωση science2 public της γερμανικής πόλης Halle an der Saale.
Ακολουθεί την ερχόμενη Παρασκευή 19 Απριλίου το 2ο training με αντικείμενο το Graphic desig, 3D, Graffiti. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή εδώ
👇
https://docs.google.com/…/1gRPQIFzs1mnizWcZ…/viewform… U0GRD55TSpHEe_QUSQgFfP8Dph0CS7lrHjbthIpcWglOIw_aem_AU_-RlAX8PuCxIupQ1Vu1LHdNjihgU6BP_NG3CU8RCZ4A9e5NwbK7faMwBw83tA0ARb_yi9ZXmdV7e5ZJ7nujplN&edit_requested=true
✅ Το CoPART, με κεντρική θεματική «Δημιουργικότητα, Τέχνες και Πολιτισμός, Ανάπτυξη Κοινοτήτων, Απασχολησιμότητα» στοχεύει στην ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα δώσουν στους νέους ηλικίας 18-30 ετών την ευκαιρία να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τον πολιτισμό και τις δημιουργικές οικονομίες. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες και ικανότητες, οι οποίες θα τους ενδυναμώσουν όσον αφορά την απασχολησιμότητα και θα ενισχύσουν την αίσθηση του ανήκειν και του ενεργού πολίτη, μέσω της συμμετοχής τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και σε κοινοτικές δραστηριότητες.
_CoPART_1

_CoPART_2

_CoPART_3

_CoPART_4

_CoPART_5

_CoPART_6

_CoPART_7