Με τη δράση «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ» ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του Ιουλίου για τα παιδιά

Ιούλιος, 31 2023
prosexw_diatrofi_1


Με τη δράση «ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΟΥ, ΠΡΟΣΕΧΩ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ» σήμερα Δευτέρα 31 Ιουλίου ολοκληρώθηκαν οι δράσεις του Ιουλίου για τα παιδιά. Τα παιδιά ανακάλυψαν τη σπουδαιότητα της ένταξης της σωματικής δραστηριότητας στην καθημερινότητά τους μέσα από μουσικοκινητικά παιχνίδια με τη συνοδεία πρωτότυπου τραγουδιού και γνώρισαν την πυραμίδας της μεσογειακής διατροφής με στόχο την αναγνώριση της αξίας του μέτρου και της ποικιλίας στη διατροφή μας. Η Πυραμίδα της Μεσογειακής Διατροφής είναι ένα οπτικό εργαλείο που βοηθά τους ανθρώπους να κατανοήσουν τις βασικές αρχές της Μεσογειακής διατροφής. Η πυραμίδα χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες:
Η βάση της πυραμίδας περιλαμβάνει τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται σε μεγάλες ποσότητες, όπως τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα όσπρια.
Το δεύτερο επίπεδο της πυραμίδας περιλαμβάνει τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες, όπως τα ξηρά φρούτα, τα γαλακτοκομικά, τα αυγά, το ψάρι και το κοτόπουλο.
Το τρίτο επίπεδο της πυραμίδας περιλαμβάνει τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται σε μικρές ποσότητες, όπως το κόκκινο κρέας, τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα γλυκά.
Η κορυφή της πυραμίδας περιλαμβάνει τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνονται περιστασιακά, όπως το αλκοόλ.
Η Μεσογειακή διατροφή είναι ένας υγιεινός και ισορροπημένος τρόπος ζωής που μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να βελτιώσουν την υγεία τους.
prosexw_diatrofi_2_censored

prosexw_diatrofi_4

prosexw_diatrofi_3

prosexw_diatrofi

Οι δράσεις για παιδιά συνεχίζονται την Τετάρτη 2 Αυγούστου με την «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΣ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΜΑΣ»