Παρουσίαση του βιβλίου «Το βραχιόλι της φωτιάς» της Σαΐα – Μαγρίζου Βεατρίκης στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Απρίλιος, 26 2023
vraxioli_photias

Ο Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης και οι Εκδόσεις Καστανιώτη σας προσκαλούν στη παρουσίαση του βιβλίου
ΤΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ
ΤΗΣ ΒΕΑΤΡΙΚΗΣ ΣΑΪΑΣ –ΜΑΓΡΙΖΟΥ
Τετάρτη 26 Απριλίου, ώρα 6.30
Αμφιθέατρο Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
ΡΙΤΣΑ ΓΚΟΥΡΤΖΙΟΥΜΗ,
φιλόλογος ΑΓΝΗ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ, φιλόλογος
ΜΙΧΑΛΗΣ ΠΙΤΕΝΗΣ, συγγραφέας
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η συγγραφέας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

«Πατέρα, μην κλαις. Πατέρα, προσπάθησε να ξεχάσεις…» «Η λησμονιά πονάει περισσότερο από τη θύμηση, παιδί μου» «Πατέρα δεν θα ξεχάσω ποτέ…»
Η υπόσχεση αυτή που έδωσε η Βεατρίκη Σαΐας – Μαγρίζου στον πατέρα της Ιωσήφ, όταν της εξιστόρησε με κάθε λεπτομέρεια την πορεία της ζωής του, την κόλαση που βίωσε ως όμηρος στα στρατόπεδα του Γ’ Ράιχ αλλά και ως πειραματόζωο στα χέρια του διαβόητου γιατρού Γιόζεφ Μένγκελε, έγινε βιβλίο. Και το βιβλίο έμελλε, χρόνια μετά, να πάρει τον δρόμο για τη μικρή οθόνη.
Στο «Βραχιόλι της Φωτιάς» (εκδ. Καστανιώτης), η Βεατρίκη Σαΐας – Μαγρίζου περιγράφει το δραματικό οδοιπορικό μιας εβραϊκής οικογένειας στις ζοφερές στιγμές του εικοστού αιώνα, σε ένα μυθιστόρημα όπου τα αληθινά γεγονότα ενώνονται δεξιοτεχνικά με τη μυθοπλασία γεννώντας μια συγκλονιστική ιστορία για όσους πέρασαν μέσα από τις φλόγες και κατάφεραν να βγουν ζωντανοί και να σταθούν και πάλι στα πόδια τους. Αυτή την ιστορία ξεχώρισε η ΕΡΤ και τη μεταφέρει φέτος στη μικρή οθόνη, με τη νέα δραματική σειρά εποχής «Το βραχιόλι της φωτιάς», βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Βεατρίκης Σαΐας-Μαγρίζου, με τη σκηνοθετική σφραγίδα του Γιώργου Γκικαπέππα και την ευαίσθητη ματιά των Νίκου Απειρανθίτη και Σοφίας Σωτηρίου, που έγραψαν το σενάριο.