Με την προβολή του ντοκιμαντέρ «Μύρτις: το κορίτσι που γεννήθηκε δύο φορές» το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023 συνεχίζονται οι παράλληλες εκδηλώσεις στα πλαίσια της έκθεσης «Μύρτις: Πρόσωπο με πρόσωπο με το παρελθόν»

Ιανουάριος, 25 2023
myrtis_6h_ekdilwsi

Το Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 18.30 μμ – 20.30 μμ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Μύρτις: το κορίτσι που γεννήθηκε δύο φορές», 1ο βραβείο στο 14ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδος, του Νίκου Λουπάκη.
Θα ακολουθήσει συζήτηση, στην οποία συμμετέχουν:
Ο Μιχάλης Καρατσιώλης, μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και ο Κωνσταντίνος Τσιώλης, οδοντίατρος – συγγραφέας

Δείτε το Trailer του ντοκιμαντέρ

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ:
Μύρτις είναι το όνομα που δόθηκε στην ανάπλαση του προσώπου ενός 11χρονου κοριτσιού – θύματος του λοιμού που το 430 π.Χ. σκότωσε το 1/3 των κατοίκων της Αθήνας. Η ανάπλαση πραγματοποιήθηκε, από ειδικούς επιστήμονες, το 2010 και λίγο μετά εντάχθηκε σε μία θεματική έκθεση που περιόδευσε σε μουσεία και εκθεσιακούς χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Με τον τρόπο αυτό η Μύρτις κατάφερε να «επικοινωνήσει» με τους ανθρώπους του 21ου αιώνα και να αποτελέσει μια ιδιαίτερη περίπτωση πολιτιστικού αγαθού, καθώς είναι οντότητα με στοιχεία που αφορούν και την επιστήμη και την εκπαίδευση, ενώ λειτουργεί και ως μέσον αφύπνισης συνειδήσεων, καλώντας σε δράση για μεγάλα παγκόσμια προβλήματα, ενάντια στον πόλεμο, σε κινητοποίηση για τη σωτηρία εκατομμυρίων παιδιών που πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που μπορούν να αντιμετωπιστούν.

*Είσοδος ελεύθερη