«Οι εμπειρίες των συμμετεχόντων» – Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2022

Σεπτέμβριος, 02 2022
Είκονα (4)-min

Μετά το τέλος των δράσεων της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2022 στις οποίες συμμετείχε η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις εμψυχώτριες που μαζί με την υπεύθυνη συντονίστρια ανέλαβαν τον συντονισμό και την οργάνωση των δράσεων. Επίσης ευχαριστούμε θερμά τις εθελόντριες, οι οποίες με περισσή χαρά αφιέρωσαν κάποιες ώρες από τον προσωπικό τους χρόνο ώστε να βρίσκονται και να βοηθούν έμπρακτα στις 22 δράσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Στα κείμενα που ακολουθούν ζητήσαμε από τις εμψυχώτριες και τις εθελόντριες να αποτυπώσουν την εμπειρία τους όπως την έζησαν οι ίδιες.
Τις ευχαριστούμε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για του χρόνου!

Εμψυχώτριες,

Γαζή Ζωή (Εικαστικός)

“Μέσα από πολύ παιχνίδι, διασκέδαση και χαρά σε αυτή την καλοκαιρινή εκστρατεία οι μικροί μας φίλοι γνώρισαν και αγάπησαν το βιβλίο και το δανεισμό του. Περάσαμε όλοι μαζί το πιο όμορφο καλοκαίρι γεμάτο παραμύθια, ομαδικότητα, συνεργασία και εμπιστοσύνη. Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν φέτος στις δράσεις μας και τους περιμένουμε στη παιδική βιβλιοθήκη για ακόμα περισσότερα.”

Κοταρίδου Βαλεντίνα (Βιβλιοθηκονόμος)

“Φέτος το καλοκαίρι ανεβήκαμε παρέα τα «Ψηλά Βουνά» σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης! Τα παιδιά μέσα από τα δημιουργικά εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν, ήρθαν κοντά τόσο με το βιβλίο όσο και με τον χώρο της βιβλιοθήκης. Νιώθω ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε να βάλω και εγώ το μικρό μου λιθαράκι για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και να μεταδώσω στα παιδιά την αγάπη μου για το παιδικό βιβλίο.”

Σαμαρά Αρετή (Ιστορικός)

“Το όμορφο και δημιουργικό αυτό ταξίδι ξεκίνησε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης φέτος το καλοκαίρι. Ξεκινώντας την πρακτική μου βρέθηκα αντιμέτωπη με την έναρξη της καλοκαιρινής εκστρατείας για τους μικρούς μας φίλους. Ενώσαμε τις δυνάμεις μας και δημιουργήσαμε ένα όμορφο ταξίδι και παρέα με τους μικρούς μας φίλους ανεβήκαμε τα Ψηλά Βουνά της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2022. Διασκέδασα μαζί τους, έπαιξα, γέλασα, τραγουδήσαμε και δημιουργήσαμε μαζί πολλές κατασκευές. Πορευτήκαμε μαζί σε μια δημιουργική και αξέχαστη για όλους μας διαδρομή. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που συμμετείχα στις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας. Η συνεργασία μου με τα παιδιά ήταν από τις ομορφότερες εμπειρίες που έχω αποκτήσει!”

Σιώκη Σωτηρία (Νηπιαγωγός)

“Σε μια ομάδα ένα από τα βασικά στοιχεία της λειτουργίας της είναι η αρμονική συνεργασία, η σύμπνοια και ο σεβασμός. Έτσι και φέτος καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με επιτυχία τις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι έμαθαν να αγαπούν τα βιβλία και την αξία του δανεισμού. Ευχαριστούμε όλους όσους μας εμπιστεύτηκαν σε αυτό το όμορφο ταξίδι.”

Τσιλφίδου Κατερίνα (Βιβλιοθηκονόμος)

“Η αποσκευή της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας κλείνει, κρατώντας μέσα της καλά φυλαγμένες τις ιστορίες, τις εμπειρίες, τα χαμόγελα, τα συναισθήματα και την συνεργασία. Περιμένει με προσμονή να ανοίξει και να ξανά ανταμώσει με μικρούς και μεγάλους! ”

Εθελόντριες,

Αποστολίδου Αθανασία (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού)

“Μια εμπειρία αξέχαστη. Παιχνίδια, παραμύθια, και παιδικές φωνούλες να γεμίζουν το χώρο της παιδικής βιβλιοθήκης. Κάθε χρόνο όπως και φέτος κάναμε νέους φίλους , κερδίζοντας όχι μόνο την αγάπη αλλά και τα χαμόγελά των παιδιών.”

Αποστολίδου Ευτυχία (Τμήμα Αρχειονομίας Βιβλιοθηκονομίας και Μουσειολογίας)

“Ακόμη ένα όμορφο καλοκαίρι περάσαμε παρέα στους χώρους της παιδικής βιβλιοθήκης μαζί με τα παιδιά. Τα χαμόγελα πολλά, … όπως και οι εμπειρίες!
Ευχαριστούμε!”

Κιζιμίδου Ουρανία (Τμήμα Νηπιαγωγών)

“Ήταν ένα πολύ ωραίο καλοκαίρι με πολλές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους. Τόσο τα παιδιά όσο και εμείς μάθαμε πολλά και δημιουργήσαμε όμορφες αναμνήσεις!”

Κρίκη Πηνελόπη (Τμήμα Θεατρικών Σπουδών)

“Ήταν ένα δημιουργικό καλοκαίρι με πολύ παιχνίδι και μάθηση κατά τη διάρκεια του οποίου διδάξαμε και διδαχθήκαμε πολλά!”

Παπανικοπούλου Θεοδώρα (Μαθήτρια)

“Το φετινό καλοκαίρι ήταν ιδιαίτερο και ξεχωριστό για εμένα. Τα χαμόγελα των παιδιών μετά το τέλος κάθε δράσης ήταν η ανταμοιβή όλων όσων συμμετείχαμε στη φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία! Μια υπέροχη εμπειρία όπου δώσαμε και πήραμε πολύ αγάπη.”

Χαδιού Έλενα (Τμήμα Φιλολογίας)

“Όταν ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και δηλώνοντας διαθεσιμότητα ως εθελόντρια, δεν μπορούσα να φανταστώ, πως οι έξι ώρες που θα αφιέρωνα την εβδομάδα, θα άλλαζαν την οπτική μου! Η συναναστροφή με τα παιδιά, η φρέσκια και αθώα ματιά τους για τα πράγματα ήταν μια αποκαλυπτική εμπειρία! Ευχαριστώ για την εξαιρετική συνεργασία την «συμμορία» των εθελοντριών, με τις οποίες γνωριστήκαμε και συνεργαστήκαμε άψογα!»

Είκονα (4)-min
Είκονα (2)-min
IMG_7601