Ο Δήμος Κοζάνης φωτίζει μπλε την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη για τα παιδιά με σοβαρές ασθένειες

Απρίλιος, 26 2022
walk for wishes 2022_creative

Η 29η Απριλίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής. Πρόκειται για την 42η επέτειο από την εκπλήρωση της πρώτης ευχής παιδιού με σοβαρή ασθένεια, του μικρού Chris, στο Φοίνιξ της Αριζόνα, το 1980. Η ημέρα αυτή γιορτάζεται σε 50 χώρες σε όλον τον κόσμο με διάφορες δράσεις, φωταγωγώντας σημαντικά μνημεία σε μπλε αποχρώσεις και διαδίδοντας το όραμα του οργανισμού.

Ο Δήμος μας υποστηρίζει το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) και συμβάλλει στην διάδοση του οράματος και του έργου του, με τη φωταγώγηση της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης στις μπλε αποχρώσεις του Make-A-Wish. Ανταποκριθήκαμε με μεγάλη χαρά στο αισιόδοξο και εορταστικό κάλεσμα του Οργανισμού και έτσι το βράδυ της Παρασκευής, θα μπορούν οι πολίτες της πόλης μας να απολαύσουν τη φωταγώγηση, να φωτογραφηθούν στο σημείο και να ανεβάσουν φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας tag τα προφίλ του Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος!

Η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Ευχής θα είναι ξεχωριστή!

Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) «επιταχύνει» το βήμα του και βάζει μπρος για την επιστροφή στην κανονικότητα! Έτσι, επιστρέφει με τον ετήσιο, εορταστικό περίπατο στις 7 Μαΐου στην Αθήνα, ακολουθώντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά του Covid-19! Καλεί το κοινό να συμμετάσχει σε ένα μοναδικό, παραμυθένιο περίπατο στο κέντρο της Αθήνας υπό την Αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, με κατάληξη στο σιντριβάνι του φωταγωγημένου μπλε Ζαππείου! Οι συμμετέχοντες θα ζήσουν μία μοναδική εμπειρία εκπλήρωσης ευχής!

Το Walk for Wishes 2022 θα πραγματοποιηθεί με την ευγενική χορηγία της L’ Oréal Hellas, η οποία θα ενισχύσει τον αντίκτυπο της ενέργειας, καλύπτοντας με τη δωρεά της όλες τις συμμετοχές του περίπατου, υποστηρίζοντας την εκπλήρωση περισσότερων ευχών παιδιών. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον περίπατο μπορείτε να ενημερωθείτε από το www.makeawish.gr ή τις σελίδες των social media του οργανισμού (@Make-A-Wish Greece).

Η Σάντρα Ζαφειρακοπούλου, Γενική Διευθύντρια του Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) δήλωσε: «Επιστρέφοντας στην νέα μας πραγματικότητα και με τη μερική άρση των περιορισμών, έχουμε επιταχύνει ώστε να διπλασιάσουμε τις εκπληρώσεις ευχών. Υπάρχουν παιδιά μας που περιμένουν ακόμα και 2 χρόνια για την εκπλήρωση. Η συμβολή όλων μας για την θεραπεία τους είναι σημαντική! Οι Δήμοι είναι κοντά μας και ανταποκρίνονται σε κάθε μας αίτημα! Σας ευχαριστούμε πολύ!»

Ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που για ακόμη μία χρονιά ο Δήμος Κοζάνης θα είναι αρωγός στην προσπάθεια του Make-A-Wish. Την Παρασκευή 29 Απριλίου, φωταγωγούμε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με μπλε χρώμα, διαδίδοντας το όραμα του Οργανισμού».

Η εκπλήρωση της ευχής του παιδιού με σοβαρή ασθένεια μπορεί να κάνει το αδύνατο δυνατό, αντικαθιστώντας τον φόβο με την αυτοπεποίθηση, τη θλίψη με τη χαρά και το άγχος με την ελπίδα. Προσφέρει μακροπρόθεσμα αποτελέσματα τόσο για τη σωματική, όσο και για την ψυχική υγεία των παιδιών.

Λίγα λόγια για την πρώτη ευχή:
Ο επτάχρονος Chris από το Φοίνιξ της Αριζόνα (Η.Π.Α), το 1980 ήθελε να γίνει αστυνομικός. Έπασχε, όμως, από λευχαιμία και ο αγώνας του για ζωή τον είχε κάνει να πάψει να ονειρεύεται. Καμάρωνε το ελικόπτερο της αστυνομίας που στα μάτια του φάνταζε σαν να ήταν ολόκληρος ο κόσμος. «Κι αν μπορούσε να δει το ελικόπτερο από κοντά;», σκέφτηκε η μητέρα του, η Linda. Η Linda δεν άργησε να σκεφτεί πολλές ακόμα δράσεις για την υπέροχη ημέρα που οργανώθηκε για τον Chris σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές. Και ο Chris μεταμορφώθηκε. Έδειχνε πιο δυνατός, πιο χαρούμενος, με μεγαλύτερη ελπίδα για το «αύριο». Το «αύριο» δεν ήρθε για τον Chris, αλλά η πρωτοβουλία αυτή έμελλε να αλλάξει τον κόσμο. Λίγους μήνες μετά από εκείνη την ημέρα, η Linda, πηγαίνοντας να ευχαριστήσει τους αστυνομικούς και όσους συνέβαλαν στην εκπλήρωση της ευχής του μοναχοπαιδιού της, τους παρότρυνε να συνεχίσουν να προσφέρουν ό,τι έκαναν για τον Chris και σε άλλα παιδιά που πάλευαν μία απειλητική ασθένεια. Και όλοι συμφώνησαν. Συναντήθηκαν ένα απόγευμα στο σπίτι του ενός εκ των αστυνομικών και, βγάζοντας από τις τσέπες τους όσα χρήματα είχαν εκείνη τη στιγμή μαζί τους, συγκέντρωσαν 37,76$ και ίδρυσαν το Make-A-Wish!

Λίγα λόγια για το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος)
Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) εκπληρώνει ευχές παιδιών 3- 18 ετών που νοσούν από σοβαρές ασθένειες. Η εκπλήρωση μιας ευχής δεν είναι απλά ένα δώρο. Είναι πολλά παραπάνω. Είναι το κίνητρο να συνεχίσει να αγωνίζεται κάθε παιδί που νοσεί. Μια ευχή αποτελεί αναπόσπαστο μέρος του ταξιδιού για τη θεραπεία, γι’ αυτό και ο οργανισμός δεσμεύεται να εκπληρώνει την ευχή κάθε παιδιού που πληροί τα κριτήρια. Έρευνες καταδεικνύουν ότι τα παιδιά στα οποία έχει εκπληρωθεί η ευχή τους, μπορούν να ανακτήσουν τη σωματική και συναισθηματική δύναμη που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν μια πολύ σοβαρή ασθένεια. Το Make-A-Wish (Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος) λειτουργεί από το 1996 στη χώρα μας και είναι μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Make-A-Wish. Από το 1996 που ιδρύθηκε έχει εκπληρώσει περισσότερες από 2.800 ευχές, 230 εκ των οποίων πραγματοποιήθηκαν το 2021 παρά τους περιορισμούς λόγω Covid -19. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο μας επισκεφθείτε το www.makeawish.gr