Παιδικές αποκριάτικες εκδηλώσεις στη Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη

Φεβρουάριος, 24 2022
kozani_apokria_2022

Κυριακή 27 Φεβρουαρίου
Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη
11:00-13:00
ΠΑΙΔΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ !

Ένα διαδραστικό πρόγραμμα με πολλά παιχνίδια, μουσικοκινητική, χάσκα και πολλή αποκριάτικη διάθεση για παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού!
Η ομάδα παιδικής ψυχαγωγίας pARTy time και ο φανός Λάκκους τ’ Μάγγαν’ ενώνουν τις δυνάμεις τους και η Μικρή Αποκριά γίνεται μια αξέχαστη γιορτή!
Kατασκευή «ψαλίθρας», παραδοσιακού χαρταετού με εφημερίδες και σπάγκο από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων.

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου
17:00-19:00
Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη
Παιχνιδια και αποκριάτικες κατασκευές
Το Σώμα Ελλήνων Οδηγών και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, παραρτήματα Κοζάνης, δημιουργούν αποκριάτικες φιγούρες ( κλοόυν, γραβάτες κ.ά ) και «Μάρτη» για την 1η του μηνός! Επίσης ψυχαγωγούν τα παιδιά με διαδραστικά παιχνίδια!

Τρίτη 1 Μαρτίου
17:00-20:00
Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη

Εικαστικό Εργαστήρι Δήμου Κοζάνης
ΤΑ ΚΡΥΜΜΕΝΑ ΧΑΜΟΓΕΛΑ
Ζωγραφίζουμε μάσκες με χαμόγελα, για να εξοστρακίσουμε τις χειρουργικές και να υποδεχτούμε την Άνοιξη με αληθινά, φυσικά χαμόγελα!
Δυο χρόνια τώρα, με την πανδημία, τα ιατρικά πρωτόκολλα υποδεικνύουν να φοριούνται μάσκες από μικρούς και μεγάλους. Δυο χρόνια τώρα, κρύβεται η έκφραση των συναισθημάτων μας. Κρύβεται το πολύτιμο χαμόγελο! Αυτό που χαρακτηρίζει το ανθρώπινο είδος μας. Γνωρίζουμε τα θλιμμένα χαμόγελα των χαρακτήρων του Αρλεκίνου, του Κλόουν, του Σαλτιμπάγκου της comedia dell’ arte.

Χ-αίρεται ομάδα θεάτρου
Περιπέτειες στη χώρα των βιβλίων!

Με όχημα το θεατρικό παιχνίδι ταξιδεύουμε στη χώρα που ζούνε οι ήρωες των παιδικών βιβλίων! Το μαγικό τρένο είναι έτοιμο, οι μηχανές ξεκινάνε…
Μοναδικό εισιτήριο για να έρθεις μαζί μας είναι να ντυθείς ήρωας / ηρωίδα ενός παραμυθιού, κλασικού ή σύγχρονου! Οι αυτοσχέδιες στολές και η φαντασία θα εκτιμηθούν ιδιαίτερα ώστε να κερδίσει η πιο πρωτότυπη μεταμφίεση!