« Έξω απ το χορό!»: Έκθεση Φωτογραφίας του Φωτογραφικού Εργαστηρίου Δήμου Κοζάνης «ΦΩΤΟΔΙΟΔΟΣ».

Φεβρουάριος, 23 2022
ekthesi_xoros

Τα πιο δύσκολα θέματα στη διαχείρισή τους από το φωτογράφο είναι τα προφανή, δηλαδή αυτά που τραβούν πρώτα την προσοχή του θεατή. Ένα τέτοιο θέμα, πλούσιο σε ενέργεια και δράση, είναι και οι αποκριές. Η έκθεση αυτή παρουσιάζει εικόνες σημαντικές για τους φωτογράφους που συλλαμβάνονται όχι μόνο στο δυναμικό κέντρο του γεγονότος, αλλά και σε παράπλευρα μέρη αυτού. Η αποκριά αποτελεί αφορμή για τη ζητούμενη μεταμόρφωση των πραγμάτων και όχι την απλή αποτύπωσή τους. Ευελπιστεί δηλαδή η έκθεση αυτή στο μεγαλύτερο μέρος της να παρουσιάσει εικόνες που δύσκολα αποκαλύπτονται στο γυμνό μάτι, χρησιμοποιώντας δημιουργικά την κίνηση ή την στατικότητα του θέματος.
Τελικά, οι φωτογράφοι παρουσιάζουν μια νέα φωτογραφική πρόταση, σαν μια άλλη προσέγγιση της αποκριάς, όπως την αντιλαμβάνονται οι ίδιοι «έξω από το χορό».

Φωτογράφοι: Βρεττάκος Αλέξανδρος, Γιαννόπουλος Δημήτριος, Δημητριάδη Αναστασία, Καρυπίδου Νατάσα, Λατσκούλης Κωνσταντίνος, Μπούνταλη Κατερίνα, Νάνος Βασίλης, Παπακωσταντίνου Δημήτριος, Πλιάτσαρη Ελένη, Ραντσίδης Ιωάννης, Τσατσιάδης Ευριπίδης.
Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό τις ώρες λειτουργίας της Βιβλιοθήκης.