Τεκμήρια της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην έκθεση του Λαογραφικού και Εθνολογικου Μουσείου «1821 – 2021: Ψηλαφώντας τον εθνικό εαυτό»

Ιανουάριος, 26 2022
psilafontas

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης ανοίγει τη νέα περιοδική του έκθεση με τίτλο «1821 – 2021: Ψηλαφώντας τον εθνικό εαυτό».
Η έκθεση πραγματεύεται την έννοια της εθνικής ταυτότητας και των αναπαραστάσεών της μέσω της ιστορικής συλλογικής μνήμης. Αντικείμενα από τις συλλογές του μουσείου, δάνεια από ιδιώτες και φορείς (ανάμεσα τους και τεκμήρια της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης), αλλά και σύγχρονα έργα τέχνης δεκατριών Ελλήνων δημιουργών συνθέτουν ένα πολυστρωματικό αφηγηματικό πλέγμα, μέσα από το οποίο αναφύονται ερωτήματα για τη διαμόρφωση του εθνικού μας εαυτού από την εποχή του Διαφωτισμού έως τις μέρες μας.

Από Τετάρτη 26/01, ώρα 19:00 έως Κυριακή 26/06/2022.

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Πληροφορίες: τηλ. 2310 889840