Mε αφορμή την εκστρατεία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, φωταγωγήθηκε σε ροζ χρώμα η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Οκτώβριος, 26 2021
karkinos_mastou

Με το ροζ χρώμα, σύμβολο του καρκίνου του μαστού, φωταγωγήθηκε χθες βράδυ η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.
Η 25η Οκτωβρίου είναι μία ημέρα αφιερωμένη στον αγώνα των γυναικών ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Μία ασθένεια που δεν είναι αθεράπευτη, ωστόσο η αντιμετώπισή της είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.
Αυτό εξάλλου είναι και το μήνυμα αυτής της ημέρας, αλλά και ολόκληρου του Οκτωβρίου, που είναι ο μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του μαστού.
Το 2020, υπολογίστηκε ότι 2.3 εκατομμύρια γυναίκες διαγνώστηκαν με καρκίνο του μαστού σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ καταγράφηκαν 685,000 νέοι θάνατοι από την ασθένεια αυτή. Το ποσοστό επιβίωσης του καρκίνου του μαστού άρχισε να βελτιώνεται σημαντικά από τη δεκαετία του ’80 σε χώρες όπου είχαν καθιερώσει προγράμματα έγκαιρης ανίχνευσης, σε συνδυασμό πάντα με την εξέλιξη διαφόρων θεραπευτικών μεθόδων. Η πρόληψη και ο συχνός έλεγχος αποτελούν τα κυριότερα όπλα μας στη μάχη εναντίον του καρκίνου του μαστού, καθώς η έγκαιρη διάγνωση της νόσου έχει αποδειχθεί σωτήρια, με τα ποσοστά ίασης να φτάνουν στις μέρες μας το 95-97%.
Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης θα είναι φωταγωγημένη με ροζ χρώμα μέχρι και την Κυριακή 31 Οκτώβρη.
karkinos_mastou2

karkinos_mastou1

karkinos_mastou5

karkinos_mastou4

karkinos_mastou3

karkinos_mastou6