Συνεχίζονται και τον Αύγουστο οι καλοκαιρινές δράσεις της Βιβλιοθήκης για τα παιδιά

Αύγουστος, 12 2021
ΑΦΙΣΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ- SMALL

Συνεχίζονται και τον Αύγουστο οι καλοκαιρινές δράσεις για παιδιά της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης σε συνεργασία με το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης και το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Το πρόγραμμα των δράσεων απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας έξη (6) έως δώδεκα (12) ετών και υλοποιείται τηρώντας τις σχετικές οδηγίες και τις αποφάσεις του Ε.Ο.Δ.Υ.
Την Δευτέρα 2 Αυγούστου 2021 τα παιδιά γνώρισαν τα «Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ. Οι εμψυχώτριες του προγράμματος Μαριάμ Νιοράτζε & Μύριαμ και Μαρία Κομμάτα αφηγήθηκαν παραμύθια των αδελφών Γκριμ και ξαναγνωρίσαμε το παραμύθι »Η Κοκκινοσκουφίτσα» μέσα από παιχνίδια και κατασκευές.
Την Τετάρτη 3 Αυγούστου 2021 μέσα από τη δράση «Πέντε Αισθήσεις» ζωγραφίσαμε μάτια μύτες στόματα, κάναμε κουίζ, μάθαμε για την γλώσσα για το πώς αναγνωρίζει τις γεύσεις και φυτέψαμε φακές.
aisthiseis_1
aisthiseis
Την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2021 στην δράση «Διατροφή» οι μικροί μας φίλοι παιδιά για τη μεσογειακή διατροφή και γνώρισαν κουζίνες από όλο τον κόσμο
diatrofi_1

diatrofi_2

diatrofi
Την Παρασκευή Αυγούστου 2021 στην δράση «Μαθαίνω για τους ήρωες του τόπου μου» μάθαμε πληροφορίες για τον Γεώργιο Σακελλάριο. Κάναμε ψηφιακή ξενάγηση σε Μουσείο πινάκων με τους ήρωες του 1821. Είδαμε μια ιστοριούλα με την ζωή και τη δράση του Κολοκοτρώνη και παρακολουθήσαμε αφήγηση βιβλίου της Ευγενίας Φακίνου «Τα ελληνακια» Στο τέλος ζωγραφισαμε την εικόνα του Γεωργίου Σακελλαριου και σκηνές από τις μάχες του 1821.
aisthiseis

aisthiseis_1

sakelarios_3

sakelarios_2

sakelarios_1

sakelarios