Με την ταινία “Τα παιδιά του πλοιάρχου Γκραντ” συνεχίζονται οι προβολές ταινιών της Βιβλιοθήκης την Τετάρτη 28 Ιουλίου στις 9.30 μ.μ.

Ιούλιος, 28 2021
in-search-of-the-castaways-320x240

Με την προβολή της ταινίας για μικρούς και μεγάλους “Τα παιδιά του πλοιάρχου Γκραντ” συνεχίζονται Τετάρτη 28 Ιουλίου οι προβολές κινηματογραφικών ταινιών στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, στα πλαίσια των καλοκαιρινών πολιτιστικών της εκδηλώσεων. Οι προβολές γίνονται στον πίσω αύλειο χώρο του νέου κτιρίου της Κ.Δ.Β.Κ. (είσοδος από την οδό Αγνώστου Στρατιώτη), ξεκινούν στις 9.30 το βράδυ και η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους.

Η ταινία της 28/7.

“Τα παιδιά του πλοιάρχου Γκραντ” (In Search of the Castaways), είναι μια αμερικανική ταινία του 1962, βασισμένη στο ομώνυμο έργο του Ιουλίου Βερν. Την σκηνοθέτησε ο Ρόμπερτ Στίβενσον και παίζουν οι ηθοποιοί Χέιλι Μιλς, Μορίς Σεβαλιέ, Τζορτζ Σάντερς, Γουίλφριντ Χάιντ Γουάιτ, Τζακ Γκουίλιμ, Μάικλ Άντερσον Τζούνιορ.

Αυτή η κλασική οικογενειακή ταινία της Disney κυκλοφόρησε 94 χρόνια μετά από την έκδοση του μυθιστορήματος του Ιουλίου Βερν “Τα παιδιά Του Πλοιάρχου Γκραντ” (1868), την διασκευή του οποίου ανέλαβε ο σεναριογράφος Λόουελ Σ. Χόλεϊ, προχωρώντας σε αρκετές αλλαγές, διατηρώντας όμως τα πιο σημαντικά συμβάντα και το περιπετειώδες πνεύμα του βιβλίου.

Το έργο αναφέρεται στις περιπέτειες δυο μικρών παιδιών που ξεκινούν με μια αποστολή στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία για να βρουν το χαμένο πατέρα τους, τον πλοίαρχο Γκραντ, που έχει αιχμαλωτιστεί από ανθρωποφάγους.
Το 1858, η νεαρή Μαίρη Γκραντ και ο μικρότερος αδελφός της Ρόμπερτ, αναζητούν τον ναυαγό καπετάνιο πατέρα τους με μοναδική ένδειξη για την τοποθεσία του ένα δυσανάγνωστο μήνυμα σε ένα μπουκάλι. Τα δυο παιδιά του Πλοιάρχου Τζον Γκραντ μαζί με τον πρόσχαρο Γάλλο καθηγητή γεωγραφίας Ζακ Παγκανέλ, παραδίδουν το μήνυμα στον ιδιοκτήτη του πλοίου που ναυάγησε, τον Άγγλο Λόρδο Γκλέναρβαν και τον γιο του Τζον. Γνωρίζοντας μόνο το γεωγραφικό πλάτος του ναυαγού, οι πέντε ήρωες ξεκινούν όλοι μαζί μια επική αναζήτηση γύρω από τον 37ο νότιο παράλληλο της γης.
Οι ήρωες στο ταξίδι τους γύρω από το νότιο ημισφαίριο καλούνται να αντιμετωπίσουν πληθώρα κινδύνων, μεταξύ άλλων έναν ισχυρό σεισμό, έναν γιγάντιο κόνδορα, έναν εντυπωσιακό ιαγουάρο, απειλητικούς κροκόδειλους, μια μεγάλη πλημμύρα, κεραυνούς, μια χιονοστιβάδα, έναν τεράστιο ανεμοστρόβιλο, ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται και την αιχμαλωσία από μια εχθρική φυλή Μάορι.
Αν και οι σκηνές αγωνίας είναι συχνές και έντονες, οι περιπέτειες των ηρώων διαδραματίζονται σε μια ανάλαφρη ατμόσφαιρα, η οποία δημιουργείται κυρίως χάρη στην ευχάριστη και αισιόδοξη μουσική επένδυση των αδελφών Ρίτσαρντ και Ρόμπερτ Σέρμαν και τις κωμικές ερμηνείες των βετεράνων ηθοποιών Μορίς Σεβαλιέ και Γουίλφριντ Χάιντ Γουάιτ στους ρόλους του εκκεντρικού καθηγητή Παγκανέλ και του μεγαλόψυχου λόρδου Γκλέναρβαν, αντίστοιχα.

“Τα παιδιά του πλοιάρχου Γκραντ” στην Βιβλιοθήκη μας.

Το συγκεκριμένο έργο του Ιουλίου Βερν υπάρχει στην Κ.Δ.Β.Κ. σε διάφορες εκδόσεις και μπορείτε να το αναζητήσετε επισκεπτόμενοι την ηλεκτρονική διεύθυνση opac.kozlib.gr.

Μέτρα προστασίας
Προκειμένου να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που συστήνει ο ΕΟΔΥ, στο χώρο θα υπάρχουν πενήντα (50) θέσεις, στην προβλεπόμενη απόσταση μεταξύ τους, καθώς και απολυμαντικά σκευάσματα, ενώ οι θεατές θα πρέπει να φορούν προστατευτική μάσκα.