Έγραψαν για εμάς…

Σεπτέμβριος, 21 2020
βιβλιοθηκη Αγγελοπουλου1
Η Κοζάνη είναι ένας τόπος με σπουδαία ιστορία και παράδοση. Είναι όμως και μια περιοχή με ανθρώπους που δουλεύουν σήμερα για το αύριο.
Για δεκαετίες ήταν η ενεργειακή καρδιά της χώρας. Σήμερα βρίσκεται σε μια φάση μετάβασης. Η απολιγνιτοποίηση είναι ένα σχέδιο σε εξέλιξη. Η πράσινη ανάπτυξη, μπαίνει ήδη στη ζωή των Κοζανιτών. Στην πόλη υπάρχει το πρωτοποριακό Βιοκλιματικό Σχολείο που χρησιμοποιεί εναλλακτικές μορφές ενέργειας αλλά και το αντλιοστάσιο τηλεθέρμανσης Κοζάνης, της σημαντικής αλλά σπανίως εφαρμοζόμενης στην Ελλάδα πρακτικής, με τα μεγάλα ενεργειακά και οικονομικά οφέλη για τον τόπο.
Στην Κοζάνη βρίσκεται και μία από τις σημαντικότερες βιβλιοθήκες της χώρας, η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη. Ανάμεσα στα πολλά βιβλία, έντυπα και χειρόγραφα που φιλοξενεί, σημαντική θέση κατέχει η δωδεκάφυλλη Χάρτα του Ρήγα Βελεστινλή.

Οι προτάσεις του

Δήμος Κοζάνης

για την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821, δεν αφορούν μόνο την ιστορία της Επανάστασης, αλλά έχουν και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Η πρόταση για δημιουργία ενός Δυναμικού Πολυλειτουργικού Αγροκτήματος που θα προωθεί την καινοτομία στον πρωτογενή τομέα και στη μεταποίηση, η δημιουργία Ενεργειακής Κατασκήνωσης που θα βοηθάει στην εξοικείωση με περιβαλλοντικές ενεργειακές δράσεις και η δημιουργία Πόλου Εκπαιδευτικής καινοτομίας που θα δίνει την ευκαιρία στους πολίτες να εξοικειωθούν με την τεχνολογία, επιδιώκουν να αφήσουν ένα αποτύπωμα για το μέλλον.

Στόχος τόσο της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», όσο και των τοπικών αρχών, να καταφέρουμε να τις υλοποιήσουμε όλες.
βιβλιοθηκη Αγγελοπουλου