Εντυπωσιασμένη από την Κοβεντάρειο Βιβλιοθήκη και τον ιστορικό της πλούτο η Γιάννα Αγγελοπούλου – Οι δράσεις που πρότεινε ο δήμος με αναφορά στο παρελθόν και το αύριο

Σεπτέμβριος, 17 2020
aggelopoulou_xarta

Εντυπωσιασμένη από τον ιστορικό πλούτο της δημοτικής βιβλιοθήκης Κοζάνης και της ιστορίας που κρύβει, δήλωσε από την ξενάγησή της η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη. Η πρόεδρος ξεναγήθηκε από το Δήμαρχο Κοζάνης Λάζαρο Μαλούτα στο Βιοκλιματικό Σχολείο στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας, το Δημαρχείο, καθώς και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη.
aggelopoulou_xarta
Αναλυτικότερα, η κ. Αγγελοπούλου εξήρε τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, λέγοντας πως είναι ένα εξαιρετικό οικοδόμημα μοντέρνας αισθητικής, ωστόσο, αισθάνεται κανείς δέος βλέποντας τον πλούτο της, όπως τη Χάρτα του Ρήγα. Αναφερόμενη στις προτάσεις του δήμου Κοζάνης για τα 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία, τόνισε πως οι μισές αναφέρονται στο παρελθόν και την πλούσια ιστορία της, με εκδόσεις που είναι 1000 χρόνων πίσω, λέγοντας όπως ότι:
«Οι δράσεις που πρότεινε ο δήμος έχουν αναφορά στο παρελθόν αλλά και στο αύριο που αντιμετωπίζει η περιοχή σήμερα».
aggelopoulou_amfitheatro
«Οι άνθρωποι στην Κοζάνη προσπαθείτε να κρατήσετε ανέγγιχτο το παρελθόν, να το συντηρήσετε, να μάθετε από αυτό, από τους προεστούς Κοζανίτες, και από την άλλη να δημιουργήσετε ένα αποτύπωμα για το μέλλον. Όταν διαβάζει κανείς ότι η Κοζάνη θέλει να κάνει Δυναμικό Βιολογικό Πολυλειτουργικό Αγρόκτημα, εντυπωσιαστήκαμε. Όταν μιλάμε για την ενεργειακή κατασκήνωση, είναι κάτι το εντυπωσιακό. Όπως και ο πόλος ενεργειακής καινοτομίας, αυτό κουμπώνει θαυμάσια με την Κοζάνη, για δεκαετίες την ενεργειακή καρδιά της Ελλάδας. Παρακολουθούμε μια τιτάνια προσπάθεια να γίνει η απολιγνιτοποίηση, με το Master plan, που θα φέρει μια άλλη ενέργεια. Εσείς κάνατε πρωτιές με την τηλεθέρμανση, τη διαφορετική διαχείριση απορριμμάτων, τα Φωτοβολταϊκά, το πράσινο υδρογόνο, σας καθιστούν έναν τόπο άξιο προσοχής. Το ορόσημο ’20-’21 είναι μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε το παρόν και το μέλλον μας. Ο δήμαρχος συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο και με ειδικούς. Είναι μια ευκαιρία να δείξουμε τι δυνατότητες έχουν οι Κοζανίτες εκτός Κοζάνης. Εύχομαι η κοινωνία να δει τη σημαντική δουλειά που ετοιμάζετε να κάνετε και να δούμε τα πρότυπα έργα που ετοιμάζονται να προχωράνε», δήλωσε.
aggelopoulou_amfitheatro_vioklimatiko
Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας αναφέρθηκε στο ’20-’21, τονίζοντας πως στην Κοζάνη αυτό δεν είναι μονοσήμαντα ο Κασομούλης, ο Λασσάνης και η Χάρτα του Ρήγα, αλλά μετά τις επικοινωνίες με την επιτροπή, ανοίγεται πλέον ένα άλλο πεδίο, «του μέλλοντος και της προοπτικής της πόλης. Αυτό συνέπεσε με τις εξελίξεις στα ενεργειακά, για αυτό παρουσιάσαμε ένα ευρύτερο πεδίο στα ενεργειακά. Τα αποτυπώσαμε στις προτάσεις μας, ώστε να δώσουμε νέα
ταυτότητα στον τόπο», τόνισε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κοζάνης.
Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε εντυπωσιασμένη από την ξενάγηση και τον πλούτο της δημοτικής βιβλιοθήκης Κοζάνης και τα κειμήλια που υπάρχουν, τα οποία όπως είπε «ζωντανεύουν το παρελθόν», καταλήγοντας πως: «Παίρνουμε δύναμη από τις αξίες και τη γνώση της εποχής και κοιτάζουμε ώστε να βαδίσουμε στον επόμενο αιώνα».
aggelopoulou_vivliothiki
aggelopoulou_vivliothiki1

 

 

 

Πηγή: https://e-ptolemeos.gr/

Πηγή: Top Channel Κοζάνη

Στην Κοζάνη βρίσκεται από το πρωί η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, η οποία συναντήθηκε με το Δήμαρχο Κοζάνης Λ. Μαλούτα και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Κασαπίδη, ενώ επισκέφθηκε το Βιοκλιματικό Σχολείο στη ΖΕΠ, το Δημαρχείο Κοζάνης και την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη. Σκοπός της επίσκεψης η παρουσίαση των προτάσεων του Δήμου Κοζάνης, ενόψει του εορτασμού για τα 200 χρόνια της Εθνικής Παλιγγενεσίας. Δείτε τι είπε για τις εντυπώσεις για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.


aggelopoulou_vivliothiki2

aggelopoulou_vivliothiki3

aggelopoulou_vivliothiki4

aggelopoulou_vivliothiki5
Πηγή: http://kozan.gr/