“ ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”: Με νέο εργαστήριο για τον ΗΛΙΟ και τον ΧΡΟΝΟ συνεχίζεται η συμμετοχή και της Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Μαΐου, 21 2020
roloi

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συνεχίζει τη συμμετοχή της στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας “ΑλλάΖΩ Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”, με νέα δράση και θεματολογία.
Το νέο εργαστήριο απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 10 έως 16 ετών και σ’ αυτό θα μελετήσουμε τι είπε για τον ΗΛΙΟ η μυθολογία και η επιστήμη και πώς οι άνθρωποι τον αξιοποίησαν για να μετρήσουν τον ΧΡΟΝΟ μέσω αστρονομικών οργάνων. Επίσης, θα κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στα ρολόγια που κατασκεύασε ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια και θα πειραματιστούμε με το οριζόντιο ηλιακό ρολόι.

Όσοι θελήσετε να συμμετάσχετε μπορείτε να κατεβάσετε το αρχείο (download) και να μελετήσετε αρχικά τις οδηγίες του εργαστηρίου που εμπεριέχονται στο αρχείο που επισυνάπτεται στο τέλος της σελίδας. Στην προτεινόμενη βιβλιογραφία, υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι (link) για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο.

Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία τα ηλιακά σας ρολόγια και να τα στείλετε στην Βιβλιοθήκη μας, στο mail: draseis@kozlib.gr, κι εμείς θα τα αναδημοσιεύσουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!
Συνεχίζουμε… Μένουμε ασφαλείς, διαβάζουμε στο σπίτι!

Για να ανοίξετε ή να κατεβάσετε το επισυναπτόμενο αρχείο πατήστε εδώ