Παίζω και Μαθαίνω για την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης και τους θησαυρούς της από το σπίτι μου!

Μαΐου, 14 2020
paixnidia1

Τρία (3) διαδικτυακά παιχνίδια δημιούργησε η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κοζάνης, με στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση του ελευθέρου χρόνου παιδιών και ενηλίκων ώστε να μάθουν για την Βιβλιοθήκη και τους θησαυρούς της παίζοντας, ακόμα κι αν δεν μπορούν να την επισκεφθούν.
Τα παιχνίδια αυτά είναι:
1. Παζλ με την Χάρτα του Ρήγα Φεραίου (ένα από τα γνήσια αντίγραφα της φιλοξενείται στη συλλογή της).
2. Σταυρόλεξο με αναφορά σε ιστορικά στοιχεία της.
3. Παιχνίδι αντιστοίχισης με εικόνες από τους θησαυρούς της.
Προτρέπουμε όλους να επισκεφτούν την ιστοσελίδα μας στο σύνδεσμό www.kozlib.gr και να επιλέξουν το παιχνίδι / παιχνίδια της αρεσκείας τους
Αναμένουμε θετική ανταπόκριση και μεγάλη συμμετοχή και υποσχόμαστε να επανέλθουμε σύντομα με νέα παιχνίδια!

Συναρμολογώντας κομμάτι κομμάτι τη χάρτα του Ρήγα

Η Χάρτα του Ρήγα ή Χάρτα της Ελλάδος είναι μεγάλων διαστάσεων χάρτης που απεικονίζει τον ελλαδικό χώρο και την ευρύτερη περιοχή της Βαλκανικής χερσονήσου νότια του Δούναβη.
Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα του Νεοελληνικού Διαφωτισμού, έργο του Ρήγα Βελεστινλή, και το πιο σημαντικό δείγμα της ελληνικής χαρτογραφίας της προεπαναστατικής περιόδου. Αποτελείται από δώδεκα φύλλα, διαστάσεων το καθένα περ. 50Χ70 εκ. και τυπώθηκε το 1796-97 στη Βιέννη.
Η Χάρτα περιλαμβάνει επιπλέον δέκα επιπεδογραφίες (τοπογραφικά σχέδια) αρχαίων πόλεων, 162 αρχαία και μεσαιωνικά νομίσματα, έναν κατάλογο σοφών και ηγεμόνων της περιοχής και ποικίλες συμβολικές παραστάσεις και σχόλια που αντλούνται από την ελληνική ιστορία και μυθολογία.

Το σταυρόλεξο της Βιβλιοθήκης: Σταυρόλεξο με αναφορά σε ιστορικά στοιχεία της

Παιχνίδι αντιστοίχισης με εικόνες από τους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης