“ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”. Συνεχίζεται το πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης στο οποίο συμμετέχει και η Βιβλιοθήκη μας

Απρίλιος, 23 2020
girl writing

Αγαπητοί φίλοι της βιβλιοθήκης, 

Η Εθνική Βιβλιοθήκη συνεχίζοντας το πρόγραμμα “ΑλλάΖΩ Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι”, μας προτείνει ένα νέο εργαστήριο.

Ένα νέο εργαστήριο που είναι η αφορμή να σηκωθούμε από το γραφείο, τον καναπέ ή την αγαπημένη μας γωνιά που διαβάζουμε, να αλλάξουμε δωμάτιο και να πραγματοποιήσουμε την δραστηριότητά αυτή στην… κουζίνα. Στην βιβλιοθήκη δεν βρίσκουμε μόνο επιστημονικά βιβλία, λογοτεχνικά ή κόμικς. Βρίσκουμε και βιβλία με συνταγές μαγειρικής! Και αν αναρωτιέστε τι σχέση έχει ο κορωνοϊός, η καραντίνα και η υγεία μας με… την μαγειρική, το εργαστήριο αυτό θα σας δώσει όλες τις απαντήσεις!

Ο ανθρώπινος οργανισμός για να λειτουργήσει χρειάζεται τροφή.  Η φυσική, πνευματική και συναισθηματική μας υγεία εξαρτάται σχεδόν ολοκληρωτικά από το είδος και την ποιότητα της τροφής μας. Όπως πρώτος αποκάλυψε ο πατέρας της ιατρικής, Ιπποκράτης, η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο για την υγεία του ανθρώπου. Ένα εργαστήριο – ταξίδι με αφετηρία την επιστήμη της Ιατρικής και τη σύνδεση της με την διατροφή και προορισμό την δημιουργία μιας επιτυχημένης, γλυκιάς συνταγής για … “Καραντίνι”!

Όλες οι απαραίτητες οδηγίες για την υλοποίηση του εργαστηρίου αυτού βρίσκονται στο αρχείο που θα βρείτε πατώντας στο τέλος αυτής της σελίδας.

Προτείνεται να κάνετε download και να μελετήσετε αναλυτικά τις οδηγίες του εργαστηρίου. Στην προτεινόμενη βιβλιογραφία, υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή, προς διευκόλυνση όσων δεν έχουν ή δεν μπορούν να βρουν τα φυσικά βιβλία καθώς και κάποια προτεινόμενα βίντεο. 

Αφού μαγειρέψετε με την καρδιά σας και προτού απολαύσετε με την ψυχή σας, προτείνεται να στείλετε μια φωτογραφία από το “Καραντίνι” στην βιβλιοθήκη μας και στο email: draseis@kozlib.gr

Οι άνθρωποι της Βιβλιοθήκης μας, θα την αναδημοσιεύσουν στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης προκαλώντας έτσι και άλλους να ανακαλύψουν την χαρά της “μυστικής” συνταγής! 

Μένουμε σπίτι, διαβάζουμε στο σπίτι και … απολαμβάνουμε στο σπίτι!

Για να κατεβάσετε το αρχείο με τις οδηγίες πατήστε εδώ