Εκατοντάδες κόσμου στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον παιδαγωγό και εκπαιδευτικό, Νίκο Παπαδόπουλο

Φεβρουάριος, 07 2020
84167182_628503804609761_2374532502783000576_n

Εκατοντάδες κόσμου γέμισαν το αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης, το απόγευμα της Τετάρτης 5 Φεβρουαρίου, στην εκδήλωση-αφιέρωμα στον παιδαγωγό και εκπαιδευτικό, Νίκο Παπαδόπουλο με θέμα “Η αθλητική παιδεία και η επίδραση της στη διαμόρφωση του αθλητικού πολιτισμού”.
«Το παρών» στην εκδήλωση έδωσαν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Νίκος Χρηστίδης και Κώστας Αϊδινίου, καθώς και ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και πρώην Γενικός Γραμματέας του ΠΣΑΠ κ. Νίκος Μάλλιαρης.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα βιβλία “Σε τούτα δω τα μάρμαρα”, από τον πρώην Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Βόρειας Ελλάδας και της ΕΠΟ κ. Γεώργιο Λυσαρίδη, και “Κόμμα αλλάζουμε, ομάδα ποτέ ή όταν ο Μίκης Θεοδωράκης συνάντησε το ποδόσφαιρο” από τον συγγραφέα και αθλητικό δημοσιογράφο κ. Γιάννη Γεωργάκη.
Η Μαρία Παπαδοπούλου, ανιψιά του εκλιπόντος, αναφέρθηκε στο έργο και την προσφορά του Νίκου Παπαδόπουλου στην αθλητική και κοινωνική ζωή. Με τη σειρά του ο αδελφός του, Πασχάλης Παπαδόπουλος, αναφέρθηκε στο θέμα του αθλητισμού υπογραμμίζοντας πως «Είμαστε προβληματισμένοι με την πορεία που έχει πάρει ο αθλητισμός, όχι μόνο το ποδόσφαιρο, τα τελευταία χρόνια και προσπαθούμε να πείσουμε τα παιδιά ότι ο αθλητισμός είναι άμιλλα, είναι υγιής τομέας της κοινωνικής μας ζωής και δεν πρέπει να το βλέπουν μόνο ανταγωνιστικά». Στο περιθώριο του αφιερώματος, ο κ. Παπαδόπουλος δώρισε στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης μια σειρά βιβλίων αθλητικού περιεχομένου.
Ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας, επεσήμανε πως «[Ο Νίκος Παπαδόπουλος] έδωσε το στίγμα στη διαδρομή του από αυτή την πόλη. Είναι γεγονός ότι τα βιβλία αθλητικού περιεχομένου έλειπαν από τη βιβλιοθήκη μας, και νομίζω ότι [η Κοβεντάρειος] θα είναι από τις πρώτες βιβλιοθήκες που αρχίζει να αποκτά αυτό το ειδικό θεματικό πεδίο του αθλητικού βιβλίου.».
Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχαν ο Δήμος Κοζάνης, ο Οργανισμός Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κοζάνης και η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.