Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/8/2019, αφιέρωμα της ΚΔ.Β.Κ. στη ζωή και το έργο του Ν.Π. Δελιαλή του “ακάματου αχθοφόρου της ιστορίας μας”

Αύγουστος, 27 2019
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ- ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΤΗΣ ΚΔΒΚ ΣΤΟ Ν.Π. ΔΕΛΙΑΛΗ

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25/8/2019, αφιέρωμα της ΚΔ.Β.Κ. στη ζωή και το έργο του Ν.Π. Δελιαλή του “ακάματου αχθοφόρου της ιστορίας μας” όπως τον χαρακτήρισε ο αείμνηστος Μερκούρης Κυρατσούς (Δήμαρχος Κοζάνης και βουλευτής Ν. Κοζάνης) στο σημείωμα που έγραψε (αντί προλόγου) στο τεύχος 6-7 (Δεκέμβριος 1983) των ΕΛΙΜΕΙΑΚΩΝ, που ήταν αφιερωμένο στον επί σειρά ετών “φύλακα των βιβλίων της Κοζάνης”. Για την προσωπικότητα και το έργο του μίλησαν οι:
– Γιάννης Βανίδης
– Παναγιώτης Δημόπουλος, Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Πρόεδρος της Κ.Δ.Β.Κ.
– Βασίλης Καραγιάννης, συγγραφέας, Διευθυντής του περιοδικού Παρέμβαση.
Συντονιστής της εκδήλωσης ο Μιχάλης Πιτένης
Με την ευκαιρία του αφιερώματος έγινε η τοποθέτηση της προτομής του Ν.Π. Δελιαλή μέσα στο νέο κτίριο της Κ.Δ.Β.Κ. και υπήρξε έκθεση αντιτύπων του συγγραφικού του έργου καθώς και προσωπικών του αντικειμένων.
Επίσης την έκδοση μιας μονογραφίας για το έργο του Νικολάου Π. Δελιαλή, με υλικό που αντλήθηκε μέσα από το αρχείο του, την οποία υπογράφει ο κ. Παναγιώτης Δημόπουλος, προσθέτει η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης στο αφιέρωμα της στον αείμνηστο βιβλιοφύλακα της Κοζάνης. Τίτλος της έκδοσης “ΣΠΑΡΑΓΜΑΤΑ από το αρχείο του Ν.Π. Δελιαλή”.