Το πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης “Για φαντάσου…” και οι μικροί διαμεσολαβητές στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Ιούλιος, 25 2019
20190718_130655_1

Η Κ.Δ.Β.Κ. συνεχίζοντας το μαγευτικό ταξίδι στο χώρο των βιβλίων που ξεκίνησε στις 19 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου, υλοποίησε μες τον Ιούλιο και τρεις ξεχωριστές δράσεις συμμετέχοντας στο πρόγραμμα “Για φαντάσου” της Εθνικής Βιβλιοθήκης.
Έτσι πολλά παιδιά είχαν την ευκαιρία
την Τρίτη 16 Ιουλίου να πάρουν μέρος στη δράση ‘’Για φαντάσου … τη βιβλιοθήκη ως σχολή μαγείας’’
την Τετάρτη 17 Ιουλίου στη δράση “Για φαντάσου … μια βιβλιοχρονομηχανή’’, και
την Τετάρτη 24 Ιουλίου στη δράση‘’Για φαντάσου … τη βιβλιοθήκη αλλιώς’’,
περνώντας δύο αξέχαστες ώρες που τα διασκέδασαν και τα έφεραν ακόμα πιο κοντά στο βιβλίο και τη Βιβλιοθήκη μας.

“Μικροί διαμεσολαβητές”
Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως τα παιδιά που συμμετέχουν στις καλοκαιρινές δράσεις της Κ.Δ.Β.Κ. είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος και σε μια πρωτόγνωρη γι’ αυτά εμπειρία, τις ομάδες των “μικρών διαμεσολαβητών” ή “ειρηνοποιών”. Πρόκειται για ομάδες που συστήνουν τα ίδια τα παιδιά και όσα συμμετέχουν σ’ αυτές προσπαθούν μέσα από τεχνικές και ουσιαστικό διάλογο με τις άλλες ομάδες να επιλύσουν τυχόν “προβλήματα” ή “διαφορές” που υπάρχουν μεταξύ τους βαδίζοντας στα μονοπάτια της ενσυναίσθησης και της εσωτερικής αναζήτησης. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο πρόγραμμα που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να επικοινωνήσουν μέσω της συζήτησης και να έρθουν το ένα πιο κοντά στο άλλο, αναγνωρίζοντας τα συναισθήματα και κατανοώντας τις συμπεριφορές των άλλων. Πρόγραμμα στο οποίο τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλη χαρά και ενθουσιασμό.

20190718_130942(0)_1

20190723_122401_10