Το αρχοντικό των Σακελλάριων

Απρίλιος, 07 2020
sakelar

«Είναι απολαυστική κυριολεκτικά η περιγραφή των τμημάτων αυτού του σπιτιού. Κάθε γωνιά του απεικονίζει τον πολιτισμό της εποχής του, την ακατανίκητη νοσταλγία για κάποιο δοξασμένο παρελθόν, το δέσιμό του με περιστατικά και με τη ζωή της οικογένειας που το κατοικούσε. » Μιχάλης Παπακωνσταντίνου τ. Υπουργός, Συγγραφέας «Έχουμε κάθε λόγο να μελετήσουμε με προσοχή τα ωραία σχέδια του αρχοντικού, που δημοσιεύονται, ακόμη περισσότερο γιατί το κτίριο δεν υπάρχει πια, θύμα κι αυτό, όπως και τόσα άλλα ιστορικά νεότερα μνημεία της χώρας,, της αλλόγιστης εκμετάλλευσης, που δυστυχτός μεταπολεμικά άλωσε την πατρίδα μας και εγκληματικά κατακρεούργησε την ιστορία και τις μνήμες μας. »

Εκδότης: Κοζάνη : Νομαρχία Κοζάνης, 1999
Περιγραφή: xxvi, 250 σ. : εικ., σχεδιαγρ. ; 21 εκ.
ISBN: 960-220-734-5.
Ομοιόμορφοι τίτλοι: Το αρχοντικό των Σακελλαρίων Θέμα(τα): Σακελλάριου (Οικογένεια) | Αρχιτεκτονική, Λαϊκή | Αρχιτεκτονική, Οικιακή | Αρχοντικά | Κοζάνη — Κατοικίες Ταξινόμηση DDC: 728

Η γνώμη σας είναι για μας σημαντική!

Θα θέλαμε να συμπληρώσετε τα στοιχεία του ερωτηματολογίου που ακολουθεί … Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου αποτελούν για μας απαραίτητη πληροφορία στην προσπάθειά μας για συνεχή βελτίωση!

https://goo.gl/forms/jSkf3hHppjCFx8Ow2