Εκδήλωση αφιερωμένη στο Ρήγα Βελεστινλή: Σάββατο 23/3- 19.00- Αρχοντικό Λασσάνη

Μάρτιος, 20 2019
logo3

Εκδήλωση αφιερωμένη στο Ρήγα Βελεστινλή διοργανώνει η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, στις 19.00, στο Αρχοντικό Λασσάνη.

Βασικός ομιλητής στην εκδήλωση θα είναι ο Δρ. Δημήτριος Καραμπερόπουλος, ιστορικός της Ιατρικής και Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Μελέτης Φερών-Βελεστίνου-Ρήγα.

Τίτλος της ομιλίας του «Μετά πολλούς αιώνας σκλαβιάς, Ρήγας ο Βελεστινλής σπύρει τον σπόρον της ελευθερίας εις τους Έλληνες…»

Ο κ. Καραμπερόπουλος θα αναλύσει γιατί με το στρατηγικό σχέδιο της επανάστασής του ο Ρήγας Βελεστινλής θεωρείται πρωτομάρτυρας, πατέρας της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και πώς έμαθε στους σκλαβωμένους τον «τρόπον» της απελευθερώσεώς τους.

Ο Ρήγας με τον Θούριό του «Ως πότε παλληκάρια», την Χάρτα του, την εικόνα του Μεγάλου Αλεξάνδρου εμψύχωνε τους σκλαβωμένους ραγιάδες να αρπάξουν τα όπλα και να γκρεμίσουν την πολύχρονη εξουσία του δυνάστη.

Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, στις 19.00, στο Αρχοντικό Λασσάνη.

Η γνώμη σας είναι για μας σημαντική!

Θα θέλαμε να συμπληρώσετε τα στοιχεία του ερωτηματολογίου που ακολουθεί … Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου αποτελούν για μας απαραίτητη πληροφορία στην προσπάθειά μας για συνεχή βελτίωση!

https://goo.gl/forms/jSkf3hHppjCFx8Ow2