Η διδακτική και παιδαγωγική του Ιησού υπό το φως της σύγχρονης ψυχοπαιδαγωγικής

Ιούλιος, 19 2019
img117

Το ενδιαφέρον για το έργο και τη ζωή του Ιησού διατηρείται αμείωτο μέχρι σήμερα τόσο στη θετική όσο και στην αρνητική του έκφραση. Και τούτο γιατί «κείται εις πτώσιν και ανάστασιν πολλών».
Η εποχή μας, ενώ διακρίνεται για τον υψηλό τεχνολογικό της πολιτισμό και τις επιστημονικές της κατακτήσεις, είναι παράλληλα περίοδος έντονης κρίσης των αξιών, οι οποίες παρά τη διαχρονική τους παρουσία και ισχύ, δέχθηκαν τον απροκάλυπτο έλεγχο και την έντονη αμφισβήτηση. Το γεγονός αυτό ως υπαρξιακός μετεωρισμός αποπροσανατολίζει και παράγει την αβεβαιότητα και τη σύγχυση.
Οι ταχύρρυθμες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα της ανθρώπινης πραγματικότητας δεν επιτρέπουν στο σύγχρονο άνθρωπο να προβεί στις κατάλληλες κρίσεις και εκτιμήσεις του, ώστε ανάλογες να είναι και οι επιλογές του.
Έτσι, αφήνεται στο ρου της ανθρώπινης καθημερινότητας, που τον παρασύρει στον ευδαιμονισμό ενός πληθωρικού καταναλωτισμού, αδύναμου ν’ ανταποκριθεί στα αιτήματα του ανθρώπινου προσώπου για υπαρκτική πληρότητα. […] (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

ISBN13 9789607956033
Εκδότης ΑΡΤΟΣ ΖΩΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης Δεκέμβριος 1998
Αριθμός σελίδων 400
Διαστάσεις 21×14
Κωδικός Πολιτείας 0840-0023
Θέμα ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ – ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ/arrow ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΘΕΟΛΟΓΙΑarrow