Η ουσια της ορθοδοξιας

Αύγουστος, 14 2019
img115

Είμαι ορθόδοξος γιατί βαπτίσθηκα και ανατράφηκα πνευματικά στους κόλπους της Ορθόδοξης Ανατολικής Εκκλησίας. Μέσα σ’ αυτήν γνώρισα για πρώτη φορά τον ένα στην ουσία και τριαδικό στις υποστάσεις Θεό, όπως τον αποκάλυψε στους ανθρώπους ο σαρκωμένος Υιός και Λόγος του Θεού.
Σ’ αυτή την Εκκλησία ήλθα για πρώτη φορά σε επαφή με τους ιερούς της Πατέρες, τους θείους κήρυκες και διδασκάλους του Ευαγγελίου, τους μυσταγωγούς της θεϊκής αλήθειας και ιεροφάντορες του Χριστού, τους άγιους στυλοβάτες της αρετής, τους αθλητές της πίστης και τις ιλιγγιώδεις κορυφές της θεολογίας. Στην Ορθόδοξη Εκκλησία αισθάνομαι να με περιβάλλει από παντού η μυστική ατμόσφαιρα της ιεράς της Παραδόσεως και ζώντας μέσα σ’ αυτήν η ψυχή μου αισθάνεται γλυκύτατη ανάπαυση και πνευματική ασφάλεια.
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία αναπνέω το άρωμα της αγιότητας καθώς αισθάνομαι τον εαυτό μου να ζει μέσα στη θεία χάρη του Κυρίου που προσφέρεται πλούσια μέσα από τα ιερά της μυστήρια. Μάλιστα με το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας ενσωματώνομαι μυστικά στην ανθρώπινη φύση του Σωτήρος, εμπεριχωρείται η υπόστασή μου από τον σαρκωμένο Λόγο του Θεού, γίνομαι χριστοφόρος και θεοφόρος, μεταφέρομαι στο ύψος της θεότητας, ενώνομαι μυστικά με το Θεό, θεοποιούμαι.
Στην Ορθόδοξη Εκκλησία λατρεύω το Θεό όπως πρέπει. Μέσα σ’ αυτή τη λατρεία ζω διαρκώς την θεία αλήθεια, γίνεται σταθερό μου βίωμα ο Τριαδικός Θεός και ζω συνεχώς το μυστήριο της Θείας Οικονομίας, που περιβάλλει τον άνθρωπο, και τον εξαγιασμό δια του Αγίου Πνεύματος. Μέσα στη λατρεία της Ορθόδοξης Εκκλησίας αισθάνομαι το Θεό να κατεβαίνει μέχρις εμένα και τον εαυτό μου να ανυψώνεται μέχρι τον θρόνο του Θεού. (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

SBN13 9789607956095
Εκδότης ΠΑΡΟΥΣΙΑ
Χρονολογία Έκδοσης Αύγουστος 1998
Αριθμός σελίδων 424
Διαστάσεις 21×14
Επιμέλεια ΜΟΣΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Θέμα ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ – ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΗ/arrow ΘΡΗΣΚΕΙΑ – ΘΕΟΛΟΓΙΑarrow