Συνέντευξη του Προέδρου της Κοβεντάρειου Δημοτικής Βιβλιοθήκης κ. Παναγιώτη Δημόπουλου στο διαδικτυακό ραδιόφωνο του prlogos

Ιανουάριος, 29 2019
dimopoulos_panag-300x225

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος, πρόεδρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης μίλησε στο Λύσανδρο Ρήγα και το ραδιολόγος, το διαδικτυακό ραδιόφωνο του prlogos, το οποίο εκπέμπει μέσα από τους 98fm για την έντονη κινητικότητα της βιβλιοθήκης με τους συλλόγους και τις ομάδες να βρίσκουν στέγη στους χώρους της, ένα μεγάλο κέρδος. «Η βιβλιοθήκη ανήκει στους δημότες» ανέφερε.

Την Πέμπτη εγκρίνεται ο νέος κανονισμός λειτουργίας και θα οριστεί η χρέωση για την κάρτα μέλους των ιδιωτών. Την αναγκαιότητα της κάρτας μέλους τόνισε ο κ. Δημόπουλος λέγοντας ότι είναι απαραίτητη και η μέτρηση των μελών και η συχνότητα επισκέψεων. Σε δέκα μέρες θα υπάρχει σχετική ανακοίνωση.

Τα παιδικά προγράμματα

Σε ερώτηση για τα παιδικά προγράμματα της βιβλιοθήκης ανέφερε ότι στόχος είναι το πρόγραμμα του καλοκαιριού να γίνει ετήσιο. Μέχρι στιγμής γίνονται ξεναγήσεις και με ιδίους πόρους και προσωπικό, σε συνεννόηση με πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση θα οργανωθούν και προγράμματα για τα παιδιά. Βεβαίως δεν είναι μόνο για τα παιδιά η στόχευση όπως ανέφερε, αλλά και για οικογένειες σε ετήσια λειτουργία. «Αν είχαμε περισσότερο προσωπικό θα είχαμε σίγουρα τα προγράμματα για τα παιδιά», τόνισε.

Προβληματισμός για την αδυναμία προσλήψεων

«Σε ένα έργο 15 εκ με ανθρώπους που δουλεύουν καθ’ υπέρβαση καταφέρνει ο μηχανισμός της γενικής διοίκησης να παρακωλύει τη διαδικασία των προσλήψεων» ανέφερε ο κ. Δημόπουλος φανερά ενοχλημένος από τη γραφειοκρατία και την ερμηνεία των σχετικών εγκυκλίων . «Έχουμε εξασφαλίσει τις πιστώσεις. Βρισκόμαστε σε φαύλο κύκλο. Αν δεν έχουμε τις προσλήψεις θα είμαστε με μια προσωρινή λειτουργία και δεν θα πετύχουμε τα μεγάλα όπου περιμένει κανείς από μια σύγχρονη βιβλιοθήκη» συνέχισε.

Για τη συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη ανέφερε ότι τον Απρίλιο θα έχουμε τα αποτελέσματα. «Αυτή η σύμβαση είναι μια αρχή και θα πρέπει να ανανεώνεται. Η Κοβεντάρειος θα είναι εθνικού χαρακτήρα και διεθνούς εμβέλειας, χρειάζεται χρόνος, μυαλά και χέρια. Εξαρτάται από την ποιότητα και ποσότητα των εργαζομένων. Χρειαζόμαστε προσωπικό γιατί έχουμε πολύ δουλειά, είναι αδιανόητο να μην έχουμε ακόμα αυτή την εξέλιξη» ολοκλήρωσε αναφερόμενος και πάλι στη δυστοκία των προσλήψεων.

Ιωάννα Παπαδημητρίου

Ακούστε την εκπομπή