Βίοι πλοίων

Φεβρουάριος, 14 2019
giannis_michas_-_vioi_ploion-1

Ο Γιάννης Μίχας, τ. Νομάρχης του Πειραιά, υπηρετεί τη ζωγραφική τέχνη με πάθος και αφοσίωση εδώ και αρκετά χρόνια, αποτυπώνοντας με το χρωστήρα και την ψυχή του τοπία της θάλασσας, καράβια και αραξοβόλια. Η ζωή του άλλωστε, είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένη με τον κόσμο της θάλασσας και των πλοίων, με τη φυσική και μεταφυσική τους αλμύρα. Γι’ αυτό και τα περισσότερα από τα έργα του πηγάζουν από τη συγκεκριμένη βιωματική του σχέση, καθώς και από πάμπολλες μνήμες που έχει το υποσυνείδητό του συγκρατήσει, στη διάρκεια των ετών.

Ένα πολύτιμο κομμάτι από το εικαστικό ημερολόγιο της ζωής του, απόσταγμα μια συγκλονιστικής καλλιτεχνικής και πνευματικής διαδρομής, περιλαμβάνεται στην καλαίσθητη αυτή, συλλεκτική έκδοση.

Τα έσοδα που αντιστοιχούν στα πνευματικά δικαιώματα του Γιάννη Μίχα από την πώληση των βιβλίων, θα διατεθούν στο Σύλλογο Γονέων & Φίλων Ατόμων με ειδικές ανάγκες Σαλαμίνας και στην Πειραϊκή Ένωση Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με νοητική υστέρηση, «στα παιδιά που αγωνίζονται για να βαδίσουν στο δρόμο που καταργεί το αδύνατο, στο δρόμο που αποδεικνύει το πώς, η αγάπη κρατά ζωντανή και γιγαντώνει την ελπίδα…», όπως τονίζει ο ίδιος ο δημιουργός.

Επιμελητής: Χατζηγεωργίου Νίκος Κομνηνός
Ζωγράφος: Μίχας Γιάννης Δ.
Εκδότης: Ελληνικές Ομοιογραφικές Εκδόσεις
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-89349-2-3
Σελίδες: 226
Σχήμα: 28χ28
Κατηγορίες: Ζωγραφική, Ελληνική