Το τέλος του κόσμου

Ιανουάριος, 29 2019
kosmou

Ο πληθυσμός της Γης έχει αποδεκατιστεί από κάποια εργαστηριακά κατασκευασμένη πανδημία. Έχουν επιβιώσει μόνο μια μικρή ομάδα ανθρώπων και οι Κρεϊκάνθρωποι με τα πράσινα μάτια – καλοκάγαθα ανθρωποειδή που δημιούργησε ο Κρέικ για ν’ αντικαταστήσει τους ανθρώπους. Η Τόμπι, κάποτε μέλος των Κηπουρών του Θεού και ειδική στα μανιτάρια και στις μέλισσες, είναι ερωτευμένη με τον Ζεμπ, ο οποίος έχει ενδιαφέρον παρελθόν. Μαζί με τον προφήτη των παιδιών του Κρέικ, τον Χιονάνθρωπο-τον-Τζίμι, την Αμάντα, τον Δρυοκολάπτη, την Πονηρή Αλεπού και τους υπόλοιπους Φρικόπλαστους, ιδιοφυείς βιο-επιστήμονες, παλεύουν να επιβιώσουν και να σωθούν απ’ την επίθεση των μοχθηρών Πονοσφαιριστών και των οργανόχοιρων, διαγενετικών γουρουνιών με ανθρώπινα όργανα.

Με πνευματώδη διάθεση, αστείρευτη φαντασία και σκοτεινό χιούμορ, η βραβευμένη με Booker Μάργκαρετ Άτγουντ μας παραδίδει το απρόβλεπτο, τρομακτικό, αλλά ταυτόχρονα ξεκαρδιστικό ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – τον συγκινητικό και δραματικό επίλογο της εμβληματικής τριλογίας.

…και δυο λόγια από τη συγγραφέα

Με πλησιάζουν άνθρωποι και μου λένε: «Το γράψιμό σου μου άλλαξε τη ζωή». Αυτό που πραγματικά εννοούν είναι ότι το γράψιμό μου άλλαξε τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο. Αν ένα βιβλίο μου όντως έτυχε να τους βοηθήσει με κάποιον τρόπο, αυτό είναι υπέροχο. Εγώ πάντως δεν κούνησα κάποιο μαγικό ραβδάκι – το βιβλίο είναι ο ενδιάμεσος.

Όλοι οι συγγραφείς είναι αισιόδοξοι. Γιατί; Πρώτον: πιστεύουν ότι θα τελειώσουν το βιβλίο τους. Δεύτερον: πιστεύουν ότι κάποιος θα το εκδώσει. Τρίτον: πιστεύουν ότι κάποιος θα το διαβάσει. Πολλή αισιοδοξία. Είναι από κάθε άποψη μια αισιόδοξη προσέγγιση, διότι βασίζεται στην ανθρώπινη επικοινωνία.

Πάντα σκέφτεσαι: Αχ, να είχα ένα μικρό σαλέ στο βουνό! Πόσο όμορφα θα ήταν… Θα έγραφα όλη την ώρα. Μόνο που, όχι, δε θα έγραφα όλη την ώρα. Θα έγραφα ακριβώς όσο γράφω και τώρα, και τον υπόλοιπο καιρό θα τρελαινόμουν. Αν περιμένεις την τέλεια στιγμή για να γράψεις, δε θα γράψεις ποτέ τίποτα, γιατί αυτή η στιγμή δε θα έρθει ποτέ. Δεν έχω κάποιο προγραμματισμό. Δεν ακολουθώ κάποια αλάνθαστη και δοκιμασμένη μέθοδο.

(Απόσπασμα από συνέντευξη της Μάργκαρετ Άτγουντ στο www.telegraph.co.uk)

Η Μάργκαρετ Άτγουντ σε 60» αποκλειστικά για το Public blog!

Συγγραφέας/εις: Atwood Margaret
Κατηγορία: μεταφρασμένη λογοτεχνία
Σειρά βιβλίου: Ξένη Λογοτεχνία
ISBN: 9786180105179
Ημερ/νία έκδοσης: 24/4/2014
Εκδότης: Ψυχογιός
Εξώφυλλο: Μαλακό εξώφυλλο
Σελίδες: 607
Γλώσσα βιβλίου: ελληνικά
Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Maddaddam
Συντελεστές: Τσιρώνη Έφη (Μετάφραση)
Τόπος έκδοσης: Αθήνα
Βάρος βιβλίου: 780 gr
Διαστάσεις βιβλίου: 21×14 cm
ISBN 10: 6180105170