Σαφφίκ

Ιανουάριος, 24 2019
sapphique

Ο Φιν έχει δραπετεύσει από τη φρικτή ζωντανή Φυλακή του Ινκάρσερον, αλλά οι αναμνήσεις του τον βασανίζουν, γιατί ο αδερφός του, ο Κίρο, βρίσκεται ακόμη εκεί. Η Κλόντια επιμένει ότι ο Φιν πρέπει να γίνει Βασιλιάς, αλλά εκείνος αμφιβάλλει ακόμα και για την ίδια του την ταυτότητα.

Και είναι αλήθεια ότι ο τρελός μάγος, ο Ριξ, έχει βρει το Γάντι του Σαφφίκ, του μοναδικού ανθρώπου που αγάπησε ποτέ η Φυλακή; Αν ο Κίρο το κλέψει, θα καταστραφεί ο κόσμος;

Ο ένας βρίσκεται Μέσα. Ο άλλος Έξω. Και οι δύο ψάχνουν την ελευθερία.
Σαν τον ΣΑΦΦΙΚ.

«Σε αυτή τη σκοτεινή, ιδιοφυή συνέχεια του Ινκάρσερον, κόσμοι εντός άλλων κόσμων συγκρούονται με αποτέλεσμα την αμοιβαία καταστροφή -ή, ίσως την αναγέννηση… Ένα σύγχρονο αριστούργημα». (Kirkus, starred review)

«Όπως ένας αριστοτέχνης αρχιτέκτονας που κατασκευάζει ένα μνημειώδες οικοδόμημα, η Fisher τοποθετεί κάθε αφηγηματικό λίθο με φροντίδα, εναλλάσσοντας συμβάντα μεταξύ του ατμοπάνκ εσωτερικού της φυλακής, και της πολυτελούς σε υφή εξωτερικής κοινωνίας η οποία έχει αλυσοδεθεί σε μια αμετάβλητη Εποχή δέκατου έβδομου αιώνα… Η πλοκή χτίζεται προς μια αδυσώπητη κλιμάκωση – ένα ταιριαστό ακροκέραμο στην κορυφή του εξαίσιου επινοήματος της Fisher».
(Horn Book)

«Όπως και στο προηγούμενο βιβλίο, το αξεπέραστο χτίσιμο του κόσμου από τη Fisher σημαδεύει και αυτό, τραβώντας αποτελεσματικά τον αναγνώστη σε ένα μέρος τόσο μεστό σε μυστικά, που ούτε οι ίδιοι οι κάτοικοί του δεν αντιλαμβάνονται πλήρως το βάθος των ψευδαισθήσεών του… Το συγκλονιστικό φινάλε, ωστόσο, με τους υπαινιγμούς του προς έναν ύστατο σωτήρα και μία ακυρωμένη πραγματικότητα, ενώνει αβίαστα τα πιο εγκεφαλικά στοιχεία του βιβλίου με μεθυστικές δόσεις δράσης και περιπέτειας».

Τίτλος βιβλίου: ΣΑΦΦΙΚ
Τίτλος σειράς: ΙΝΚΑΡΣΕΡΟΝ
Αρ. βιβλίου: 2
Συγγραφέας: CATHERINE FISHER
Αρ. σελίδων: 448
ISBN: 978-960-6665-88-2
Ημερ.κυκλοφ.: 4 Οκτωβρίου 2012