Το υπέροχο ταξίδι της Νίλου

Ιανουάριος, 07 2019
nilou

Τη λένε Νίλου, από το όνομα μιας πριγκίπισσας της Ανατολής, κι έχει πράγματι ομορφιά και χάρη πριγκιπική. Η πελαργίνα Νίλου δεν γνώρισε ποτέ πατέρα, μα κάθε νύχτα άκουγε το τραγούδι αγάπης με το οποίο η μητέρα της καλούσε τον σύντροφό της να γυρίσει πίσω στη φωλιά τους. Η Νίλου μεγαλώνει, ώσπου έρχεται η σειρά της να πετάξει ψηλά και να γνωρίσει το ταξίδι των αποδημητικών πουλιών στην απέραντη Αφρική. Μόνο που δεν φαντάζεται τι είναι γραφτό να ζήσει έχοντας για μοναδικό όπλο τα φτερά της. Θα γνωρίσει τη μαγεία του ταξιδιού, την αγωνία της μοναξιάς, τον φόβο απέναντι στον εχθρό, μα και την αμηχανία μπροστά στις καινούριες της γνωριμίες, τη μελαγχολία του αποχωρισμού, την έξαψη της προσμονής και τη γλυκύτητα της επιστροφής.

Ένα παραμύθι πλημμυρισμένο από αισθήματα, εικόνες και έννοιες. Η γενναιοδωρία, η ανταποδοτικότητα, η φιλία, η συντροφικότητα, ο αποχωρισμός, η μοναξιά, ο φόβος, η εχθρότητα, η προσμονή, η λύπη, η χαρά και το θαύμα της φύσης μέσα στη διαδρομή προς την ενηλικίωση, στον δρόμο για την ωριμότητα. Ο κύκλος της ζωής σε ένα συναρπαστικό παραμύθι για ενήλικες και παιδιά (10+ ετών).

Το «Υπέροχο ταξίδι της Νίλου» θα μαγέψει τους αναγνώστες που λάτρεψαν τον «Γλάρο Ιωνάθαν Λίβινγκστον» του Ρίτσαρντ Μπαχ και τον «Μικρό Πρίγκιπα» του Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ.

Μια ιστορία που οι μεγάλοι θα διαβάσουν στα παιδιά και τα παιδιά στους μεγάλους.

Ξενόγλωσσος τίτλος: IL VOLO FELICE DELLA CICOGNA NILOU
ISBN13: 9789602199992
Εκδότης: ΚΑΛΕΝΤΗΣ
Χρονολογία Έκδοσης: Ιούλιος 2015
Αριθμός σελίδων: 192
Διαστάσεις: 21×14
Μετάφραση: ΔΟΤΣΗ ΔΗΜΗΤΡΑ
Επιμέλεια: ΤΖΟΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ [ΒΑΣΩ], ΠΑΠΑΛΕΤΕΡΑ ΣΕΡΖΟ
Εικονογράφηση: ΚΟΝΤΙ ΓΚΟΥΙΝΤΟ
Συγγραφέας/Δημιουργός (Ελληνικά): ΚΟΝΤΙ ΓΚΟΥΙΝΤΟ
Θέμα: ΠΑΙΔΙΚΑ/ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ-ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΑ

Η γνώμη σας είναι για μας σημαντική!

Θα θέλαμε να συμπληρώσετε τα στοιχεία του ερωτηματολογίου που ακολουθεί … Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου αποτελούν για μας απαραίτητη πληροφορία στην προσπάθειά μας για συνεχή βελτίωση!

https://goo.gl/forms/jSkf3hHppjCFx8Ow2