Προκήρυξη για προμήθεια και εγκατάσταση αντιψυκτικού υγρού συστήματος ψύξης θέρμανσης

Οκτώβριος, 16 2018
logo3

Α. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ   

Για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του συστήματος ψύξης – θέρμανσης του κτηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης απαιτείται η προμήθεια και εγκατάσταση αντιψυκτικού υγρού το οποίο θα προστατεύει το κύκλωμα  σε περιπτώσεις παγετού.

Ο προσφέρων θα πρέπει υποχρεωτικά να λάβει γνώση των ιδιαιτεροτήτων του χώρου, των συνθηκών και της πολυπλοκότητας του δικτύου σωληνώσεων που θα εκτελεστεί το έργο.

Περιλαμβάνεται η μεταφορά και τοποθέτηση του αντιψυκτικού υγρού με κάθε μέσο,  δόκιμες για πλήρη και κανονική λειτουργία των κλιματιστικών μονάδων.

Η συμβατική προθεσμία για την εκτέλεση των εργασιών ορίζεται σε επτά (7) ημέρες  από την υπογραφή της Σύμβασης.

Ο εγκαταστάτης του ψυκτικού υγρού επί ποινή αποκλεισμού θα πρέπει να διαθέτει άδεια Αρχιτεχνίτη ή Εργοδηγού Υδραυλικού σε ισχύ από την αρμόδια υπηρεσία.

Β. ΥΛΙΚΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ

ΕΠΙΛΟΓΗ ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ

  1. ΕΠΙΛΟ ΓΗ ΤΥΠΟΥ:. Επιλέγεται υψηλής ποιότητας αντιψυκτικό βάσης μονο-αιθυλενογλυκόλης υβριδικής τεχνολογίας (carboxylate/silicate).
  2. ΕΠΙΛΟ ΓΗ ΒΑΘΜΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. ΠΟΣΟΤΗΤΑ:

Το κύκλωμα ψύξης – θέρμανσης θα προστατεύεται από παγετό έως τη θερμοκρασία των -20 οC .

Η απαιτούμενη κατ’ όγκο περιεκτικότητα αντιψυκτικού υπολογίστηκε σε 35% δηλαδή 2800 λίτρα για κύκλωμα συνολικής χωρητικότητας 8000..

  • ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ – ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ: . Το αντιψυκτικό θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τους Κανονισμούς 1907/2006/ΕΚ (REACH) Άρθρο 31, τον (EE) 2015/830 και τον 1272/2008/EK (CLP) και να συνοδεύεται από τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

 

Γ. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

Η προμήθεια όλων των παραπάνω υλικών θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4412/2016

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΑΝΤΙΨΥΚΤΙΚΟΥ ΥΓΡΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΨΥΞΗΣ – ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

 

  1. ΓΕΝΙΚ Α

Υψηλής ποιότητας αντιψυκτικό βάσης μονο-αιθυλενογλυκόλης υβριδικής τεχνολογίας (carboxylate/silicate). Περιέχει ειδικά αντισκωρικά, αντιδιαβρωτικά και αντιαφριστικά πρόσθετα, τα οποία προστατεύουν τα μεταλλικά μέρη του κυκλώματος ψύξης, ιδιαίτερα δε αυτών που είναι κατασκευασμένα από κράματα αλουμινίου, όπως στα μοντέρνα αυτοκίνητα. Προστατεύει από την ψύξη και την υπερθέρμανση ανάλογα με το ποσοστό αραίωσης σε απιονισμένο νερό. Δεν περιέχει αμίνες, φωσφορούχα ή νιτρώδη άλατα.

 

Κατάλληλο για κλειστά κυκλώματα ψύξης με νερό που λειτουργούν κάτω από δυσμενείς θερμοκρασιακές συνθήκες. Να μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλο το χρόνο και να αντικαθίσταται σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

Το προϊόν δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε κυκλώματα πόσιμου νερού.

 

Το αντιψυκτικό θα πρέπει να είναι σύμφωνο με τους Κανονισμούς 1907/2006/ΕΚ (REACH) Άρθρο 31, τον (EE) 2015/830 και τον 1272/2008/EK (CLP) και να συνοδεύεται από τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΜΕΛΕΤΗ

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ