Με την παρουσίαση του αδημοσίευτου έργου ‘ΑΝΗΦΟΡΟΣ’ του Νίκου Καζαντζάκη συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης

Οκτώβριος, 11 2018
2018-10-kazantzakis04(1)

Με την παρουσίαση του αδημοσίευτου  έργου  ‘ΑΝΗΦΟΡΟΣ’ του Νίκου Καζαντζάκη από τον διδάκτορα υφογλωσσολογίας και επιστημονικό σύμβουλο εκδόσεων Καζαντζάκη  Νίκο Μαθιουδάκη συνεχίστηκαν το απόγευμα της Τετάρτης οι εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του νέου κτιρίο  της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης .

Το χειρόγραφο εντοπίστηκε πριν λίγα χρόνια στην μουσείο Νίκου Καζαντζάκη στην Μυρτιά και σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε γράφτηκε το 1946.

«Το βιβλίο γράφτηκε σε μια πολύ κρίσιμη  εποχή για την Ευρώπη  αλλά και ιδιαίτερα σημαντική για το συγγραφέα καθώς είναι η χρονιά που φεύγει, μετά από πρόσκληση του Βρετανικού Συμβουλίου, στο Λονδίνο και από εκεί και πέρα δεν ξαναγυρίζει ποτέ. Το έργο είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του Καζαντζάκη μετά το «Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά» και παρουσιάζει ένα συγγραφέα ο οποίος κατάγεται από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος ήταν πιλότος στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και αποφασίζει να κάνει ένα ταξίδι στο Λονδίνο για να μεταπείσει τους πνευματικούς ανθρώπους του εξωτερικού να συστρατευθούν για την παγκόσμια ειρήνη  » σημείωσε ο κ. Μαθιουδάκης.