Λογοτεχνικός περίπατος σε βιβλιοπωλεία της Κοζάνης

Οκτώβριος, 07 2018
2018-10-05-peripatos-00(1)

Με τον λογοτεχνικό περίπατο σε βιβλιοπωλεία της πόλης συνεχίστηκαν οι εκδηλώσεις της Κοβενταρείου δημοτικής βιβλιοθήκης Κοζάνης, το απόγευμα της Παρασκευής.

Ο λογοτεχνικός περίπατος για τους μικρούς λάτρεις των βιβλίων και όχι μόνο, ξεκίνησε στις 6 η ώρα το απόγευμα στα βιβλιοπωλεία Πάπυρος, Αθανασιάδης, Στοά του βιβλίου, Συναιτεριστικό, ξεδιπλώνοντας ιστορίες από παραμύθια, περιπέτειες κ.ά., μέσα από την αφήγηση της θεατρικής ομάδας του ΔΗΠΕΘΕ της πόλης.

Η συνέχεια πραγματοποιήθηκε στον 1ο όροφο του βιβλιοπωλείου Public, όπου οι 8 σύγχρονες λογοτεχνικές φωνές από το ΔΗΠΕΘΕ, αφηγήθηκαν στο κοινό κείμενα συγγραφέων από την πόλη της Κοζάνης.

Ακούστηκαν αποσπάσματα κείμενων των Δημήτρη Παπακωνσταντίνου από την ποιητική συλλογή ‘Ο μέσα Ήλιος’, ‘ΗΔΟΝΟ-Α-ΒΛΕΨΙΕΣ’ του Βασίλη Π. Καραγιάννη, ‘Η μαγεία της ζωής’ Simba Narducci- Βαϊνά, ‘Γραφή δεν μένει εις χρόνους πληρεστάτους’ του Μάκη Κραγιάνη, ‘Ο θάνατος της ωραίας Ελένης’ της Κατερίνας Μ. Μάτσου, ‘Το παλτό’ του Μιχάλη Πιτένη, ‘Άγρια αγάπη’ του Δημήτρη Ψαλλίδα, ‘Διπλωμένες ψυχές’ του Γιώργου Τσάρου, ‘Σήματα στην άμμο’ του Γιώργου Δελιόπουλου κ.ά.

Τα κείμενα διάβασαν τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης ‘Η ΠΟΛΗ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ’, ενώ την επιμέλεια των κειμένων υπογράφει  ο συγγραφέας, φιλόλογος και αρχαιολόγος Γιώργος Δελιόπουλος.   

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο δήμος Κοζάνης με την Κοβεντάρειο δημοτική βιβλιοθήκη και το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα εγκαίνια της βιβλιοθήκης.