Ελάτε να θυμηθούμε μαζί την ιστορία και τις στιγμές που ζήσαμε στο παλιό κτίριο της βιβλιοθήκης

Οκτώβριος, 05 2018
3_ΚΔΒ_ΕΓΚΑΙΝΙΑ_ΑΦΙΣΑ_ΣΑΒ_06102018_WEB00002(1)

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης σας προσκαλεί να παρευρεθείτε σε μια άκρως συγκινητική στιγμή για εκείνη, αλλά και για όλο τον κόσμο που πλαισίωσε και τη στήριξε όλα αυτά τα χρόνια, στην εκδήλωση που διοργανώνει το Σάββατο 6 Οκτωρβίου στις 19:00 η ώρα στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του παλιού κτιρίου (στην οδό Πλατεία 28ης Οκτωβρίου), εκεί όπου στεγάστηκε για 33 περίπου χρόνια.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν τα πρόσωπα που διετέλεσαν πρόεδροι της βιβλιοθήκης και διευθυντές του ΙΝΒΑ (Ινστιτούτου Βιβλίου και Ανάγνωσης) με σκοπό να παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό τις προσωπικές τους αναμνήσεις, αλλά και άλλα σημαντικά γεγονότα για την ιστορία της βιβλιοθήκης.

Ακόμη η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση φωτογραφίας από την απαρχή της βιβλιοθήκης μέχρι και σήμερα …

Η έκθεση περιλαμβάνει 60 φωτογραφίες και θα είναι ανοιχτή για το κοινό από το Σάββατο 6 Οκτωβρίου έως την Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2018 από τις 09:00-14:00 και από τις 17:00-19:00. Η έκθεση θα μείνει κλειστή την ημέρα των εγκαινίων.

Επίσης στον ίδιο χώρο στις 21:00, θα πραγματοποιηθεί θεατρική παράσταση με θέμα τη μεταφορά της βιβλιοθήκης στο νέο κτίριο από την θεατρική ομάδα της πόλης, «Ονειροdrama».

Πρόκειται για μια βόλτα στην βιβλιοθήκη. Μέσα από αναμνήσεις και προσωπικές ιστορίες θυμόμαστε την βιβλιοθήκη που αγαπήσαμε και… ετοιμαζόμαστε για τη νέα… Αφουγκραζόμαστε την Κοζάνη και μεταφράζουμε την πολλαπλή έννοια της μεταφοράς. Πρόκειται για μια παράσταση που επιθυμεί να αγγίξει το συναίσθημα και τη μνήμη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εορτασμού των εγκαινίων του νέου κτιρίου της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης.