Δηλώσεις για την έναρξης λειτουργίας της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης στο νέο της χώρο

Σεπτέμβριος, 17 2018
kdvk-2018-31

Σε δηλώσεις για την έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης προχώρησαν ο δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης και η διευθύντρια της βιβλιοθήκης Ιωάννα Στεργιοπούλου, το πρωί της  Τρίτης 12 Σεπτεμβρίου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έναρξη λειτουργίας της βιβλιοθήκης, ενώ ευχαρίστησε και τους ανθρώπους που συνέβαλαν για να δημιουργηθεί και να εγκατασταθεί η βιβλιοθήκη στον νέο της χώρο. «Μέχρι να φτάσουμε στην έναρξη λειτουργίας του νέου κτηρίου τίποτα δεν ήταν δεδομένο ή εύκολο. Με δική μας πολιτική βούληση και διάθεση στηρίξαμε πλήρως την υπόθεση βιβλιοθήκη και ξεπεράσαμε κάθε δυσκολία που είχαμε και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε και στο μέλλον» .

Τόνισε πως « η βιβλιοθήκη είναι ένα μεγάλο στοίχημα για την Κοζάνη, ένα μεγάλο στοίχημα και για την ευρύτερη περιοχή γιατί συμβαδίζει με την στρατηγική της πόλης και της περιοχής για την ανάδειξη του πολιτισμού σε ένα ιδιαίτερο στοιχείο της ταυτότητας και της καθημερινότητας των πολιτών. Το επόμενο διάστημα θα έχουμε και άλλα πράγματα να δούμε…».

Επίσης αναφέρθηκε στην προετοιμασία των εγκαινίων που θα γίνουν σε περίπου ένα μήνα παρουσία του προέδρου της δημοκρατίας «τα εγκαίνια θα είναι λαμπρά, έτσι όπως πρέπει να είναι, έτσι όπως ταιριάζει στην περίσταση της στιγμής, στην ιστορικότητα της. Σηματοδοτώντας έτσι το μέλλον».

Από τη δική της πλευρά η διευθύντρια της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιωάννα Στεργιοπούλου, στάθηκε στους αγώνες που ξεκίνησαν από το 2008 για την ανέγερση και μεταφορά του κτιρίου σε άλλο χώρο, ενώ τόνισε την αγάπη των Κοζανιτών για αυτή, καθώς την πρώτη κιόλας μέρα συγκέντρωσε μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού. «Μετά από πολλούς αγώνες και κόπους ξεκινήσαμε να λειτουργούμε από χθες. Θέλω να επισημάνω -γιατί μου έκανε εντύπωση – πως την πρώτη μέρα επισκέφθηκαν την βιβλιοθήκη για να δουν τους χώρους αλλά και να διαβάσουν 200 άτομα παρά το ότι δεν βρίσκεται σε κεντρικό σημείο και ήταν κάτι που μας προβλημάτισε».

Η κ. Στεργιοπούλου έκανε γνωστό και το καινούργιο τμήμα που φιλοξενεί η βιβλιοθήκη πλέον « η βιβλιοθήκη επειδή στηρίζεται το μεγαλύτερο μέρος στα παιδιά και με το άνοιγμα των σχολείων σήμερα, η βιβλιοθήκη μας πρώτη φορά αποκτά ένα ξεχωριστό τμήμα το παιδικό, όπου θα γίνονται δράσεις και λειτουργεί ήδη από χθες το απόγευμα ».

Αξίζει να σημειωθεί πως δίνονται στο κοινό το αναγνωστήριο, το media lab ενώ θα γίνονται και ξεναγήσεις στη συλλογή των παλαιών εντύπων.

Επίσης η διευθύντρια απεύθυνε κάλεσμα σε όλον τον κόσμο της περιοχής να πλαισιώσει τη γιορτή των εγκαινίων «Καλούμε όλους τους πολίτες να στηρίξουν αυτό το νέο βήμα».