Το Δ.Σ. της Κοβενταρείου Δημοτικής Βθβλιοθήκης Κοζάνης στην Εθνική Εορτή της Γαλλίας.

Ιούλιος, 17 2018
img1

Το Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Εθνική Εορτή της Γαλλίας παρέθεσε δεξίωση στους πανέμορφους κήπους της Ναυτικής Διοίκησης Βορείου Ελλάδας στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης .

Στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της Γαλλικής Δημοκρατίας, παρέστησαν ως εκπρόσωποι της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης ο πρόεδρος Δημόπουλος Παναγιώτης, ο αντιπρόεδρος Πτωχούλης Παναγιώτης και η υπεύθυνη δράσεων της βιβλιοθήκης Μαργαρίτη Ελένη, μετά από  πρόσκληση του Γενικού Προξένου της Γαλλίας, Διευθυντή του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης Philippe RAY και της συζύγου του, και στο πλαίσιο συνεργασίας των φορέων ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας δήλωσε ότι θα παρευρεθεί στα εγκαίνια της ΚΔΒΚ.

Η δεξίωση άνοιξε με τον Εθνικό Ύμνο της Γαλλίας – τη Μασσαλιώτιδα- από την Κασσάνδρα Δημοπούλου μέντζο σοπράνο, και τον Ύμνο εις την Ελευθερίαν – τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας – από τον Φίλιππο Μοδινό τενόρο.

Στη συνέχεια η βραδιά ξεκίνησε και έκλεισε με μουσική τζαζ από το μουσικό σχήμα «The Professors Jazz Orchestra» του Σύγχρονου Ωδείου Θεσσαλονίκης.

Ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη Philippe Ray έκανε ιδιαίτερη αναφορά για την ισχυρή φιλία που συνδέει τις δύο χώρες « εορτασμός της εθνικής μας εορτής στην Ελλάδα δίνει την ευκαιρία να τονιστεί η ισχυρή και ιδιαίτερη φιλία που υπάρχει μεταξύ των χωρών και των λαών μας». Επίσης τόνισε πως «δεν είναι καθόλου τυχαία η επιλογή του χώρου της Ναυτικής Διοίκησης Β. Ελλάδος για την εθνική εορτή της 14ης Ιουλίου. Σας προσκαλέσαμε σ’ έναν χώρο-σύμβολο της κοινής μας ιστορίας»

Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Ιουλίου.