Οι επαγγελματίες του χώρου των βιβλιοθηκών παρακολούθησαν την παρουσίαση προτύπων και λογισμικών που αφορούν τις βιβλιοθήκες

Ιούνιος, 05 2018
20180601_122750

Βιβλιοθηκονόμοι και πληροφορικοί από τη δυτική Μακεδονία παρακολούθησαν με πολύ ενδιαφέρον την παρουσίαση προτύπων και λογισμικών που αφορούν τις βιβλιοθήκες και ιδιαίτερα τους επαγγελματίες του χώρου το μεσημέρι της Παρασκευής, στο χώρο του ηλεκτρονικού αναγνωστηρίου της βιβλιοθήκης του ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας.

Οι εισηγητές πληροφορικής και βιβλιοθηκονομίας Νίκος Παπάζης και Παντελής Μπράττης, παρουσίασαν στους ενδιαφερόμενους εξειδικευμένες τεχνικές που θα τους βοηθήσουν να βελτιώσουν και να ενισχύσουν με τη βοήθεια της τεχνολογίας τις γνώσεις του αντικειμένου τους.

Η εκδήλωση περιλάμβανε παρουσίαση σημασιολογικών προτύπων (FRBR, BIBFRAME), πλατφόρμας ReasonableGraph.org, παραδείγματα αποθετηρίων οργανωμένων πάνω σε σημασιολογικά πρότυπα, παρουσίαση ILS KOHA, πρακτική επίδειξη καταλογογράφησης στα σημασιολογικά πρότυπα .

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο σύλλογος Βιβλιοθηκονόμων Κοζάνης Δυτικής Μακεδονίας με την υποστήριξη της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας και της ‘Κοβεντάρειου’ Δημοτικής Βιβλιοθήκη Κοζάνης