15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Απρίλιος, 30 2018
BIBLIOTHIKH_POSTER-EKTHESH-BIBLIOU_FOR-WEB

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης  στην 15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης, 3-6 Μαϊου 2018

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης συμμετέχει στην  15η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης 3-6 Μαϊου 2018, και σας προσκαλεί στο περίπτερο και στις εκδηλώσεις που οργανώνει,  υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, και με την υποστήριξη του Συλλόγου Βιβλιοθηκονόμων Δυτ. Μακεδονίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Πέμπτη 3 Μαΐου, 18:00

Μικρά εγκαίνια σταντ Βιβλιοθήκης. Περίπτερο 13, σταντ 110

Παρασκευή 4 Μαΐου, 16:30 – 17:30

Περίπτερο 13, σταντ Γαλλοφωνίας

«Ταξιδέψτε στη μαγική χώρα των χρωμάτων!»

Εργαστήριο ( στα γαλλικά και ελληνικά, για παιδιά από 2 έως 10 ετών) και γνωριμία με τη διάσημη Γαλλίδα εικονογράφο παιδικών βιβλίων Marion Billet (Μαριόν ΜΠΙΕ). Αφηγείται στα ελληνικά η συγγραφέας παιδικών βιβλίων, μεταφράστρια και αφηγήτρια, Εύη Γεροκώστα. Οι μικροί μας φίλοι ετοιμάζονται για ένα μεγάλο ταξίδι! Θα εξερευνήσουν πόλεις και τοπία σε όλον τον κόσμο και θα ολοκληρώσουν αυτήν τη συναρπαστική περιπέτεια … στη Νέα Υόρκη, με ένα μεγάλο πικνίκ στο Σέντραλ Παρκ!

Σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, το Σύλλογο Βιβλιοθηκονόμων Δυτ.  Μακεδονίας, και τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Σάββατο  5  Μαΐου 2018,  10.00-15.00

Ημερίδα «Οι βιβλιοθήκες φως του κόσμου» με διοργανωτές την Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

«Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης : Το νέο ξεκίνημα»  Παναγιώτης Πτωχούλης, Αντιπρόεδρος ΚΔΒΚ

11:30 – 11:45  Αίθουσα «Νικόλας Γερμανός» / Περίπτερο 8

Η παρουσίαση θα συνοδεύεται από απόσπασμα εκπαιδευτικού ντοκιμαντέρ.

Σάββατο  5  Μαΐου 2018,  Εξώστης ώρα  16:00 – 17:00

«Η βιβλιοθήκη της Κοζάνης: ζωντανό ψηφιδωτό»  Αναφορά στην εκδοτική – πνευματική δραστηριότητα, και σε διακεκριμένες προσωπικότητες της περιοχής.

Ομιλητές: Στράτος Ηλιαδέλης, Οφθαλμίατρος – Συγγραφέας – Διευθυντής Σύνταξης Περιοδικού “ Ελιμειακά” , Χαρίτων Καρανάσιος, Διευθυντής Ερευνών ΚΕΜΝΕ /Ακαδημία Αθηνών, Παναγιώτης Δημόπουλος, Μουσικός – Αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Πρόεδρος ΚΔΒΚ,  Ελένη Μαργαρίτη, Βιβλιοθηκονόμος ΚΔΒΚ – Πρόεδρος Βιβλιοθηκονόμων Δυτ. Μακεδονίας

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ