Στην Κοζάνη ο Πρόεδρος της Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδας – Προχωρά η συνεργασία με την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη

Δεκέμβριος, 14 2017
image_gallery 4

Στην Κοζάνη βρέθηκε ο  Σταύρος Ζουμπουλάκης,  Πρόεδρος της  Εθνικής βιβλιοθήκης Ελλάδας, με την ευκαιρία των εκδηλώσεων μνήμης για τα Είκοσι Χρόνια από την Κοίμηση του  Μητροπολίτη Διονυσίου Ψαριανoύ. 
Ο κ. Ζουμπουλάκης είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Κοζάνης Λευτέρη Ιωαννίδη και τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Παναγιώτη Δημόπουλο , στην οποία επιβεβαιώθηκε η βούληση για περαιτέρω ανάπτυξη της  συνεργασία των δύο πλευρών. 
Υπενθυμίζουμε πως τον περασμένο Μάιο η Κοβεντάρειος Δημοτική  Βιβλιοθήκης Κοζάνης και η Εθνική Βιβλιοθήκη υπέγραψαν Σύμφωνο Συνεργασίας, που αποβλέπει στη διαμόρφωση πολιτικής, σχετικά με την καταγραφή και ανάδειξη των θησαυρών, που διαφυλάσσουν οι δύο αυτοί σημαντικοί πολιτιστικοί φορείς.
Πρόσφατα,  η Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας ενέκρινε την προγραμματική σύμβαση μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα υποβληθεί προς έγκριση και από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης.
Ο κ. Ζουμπουλάκης τη Δευτέρα επισκέφθηκε το 3ο Λύκειο Κοζάνης και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους μαθητές και εκπαιδευτικούς της Β΄και Γ΄Λυκείου  για το έργο του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη ενώ  στη συνέχεια βρέθηκε στο νέο κτήριο που θα στεγάσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης.

kozanh.gr