Δελτίο τύπου

Οκτώβριος, 25 2017
Συνημμένο χωρίς τίτλο 00008

H Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης και με αφορμή την συμπλήρωση των 50 ετών λειτουργίας του, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του  πρώτου τόμου του Λεξικού του Κοζανίτικου Ιδιώματος (ΛΚΙ) που έχει εκδώσει ο Σύνδεσμος Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, με τον τίτλο «Κοζανιτολόγιο» του Χριστόδουλου Χριστοδούλου, το Σάββατο 28 Οκτωβρίου, στις 18.30 στο Κοβεντάρειο.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

ο κ. Μιχάλης Πιτένης, Συγγραφέας – Δημοσιογράφος

ο κ. Ζήσης Πιτένης, Γλωσσολόγος

και ο κ. Χριστόδουλος Χριστοδούλου, Γλωσσολόγος – Συντάκτης του Λεξικού

Συντονίζει η δημοσιογράφος Κατερίνα Μαρκοπούλου.

 

Το Κοζανιτολόγιο είναι λεξικό που αφορά στο ιδίωμα που μιλιέται στην πόλη της Κοζάνης και φιλοδοξεί να θέσει τα ζητήματα της κριτικής αντιμετώπισης των πηγών και της αξιοποίησης των τελευταίων αυθεντικών μαρτυριών. Σχεδιάστηκε ώστε να αποτελέσει ένα τεκμήριο της ιστορίας της Κοζάνης, περισώζοντας μια αξιόπιστη εικόνα της τελευταίας φάσης του ιδιώματος από τη λήθη του χρόνου και τις ανθρώπινες αστοχίες.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Κοζάνης και της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού (ΔΗΠΕΘΕ, ΟΑΠΝ).

Συνημμένο χωρίς τίτλο 00011

Συνημμένο χωρίς τίτλο 00014

 

Η γνώμη σας είναι για μας σημαντική!

Θα θέλαμε να συμπληρώσετε τα στοιχεία του ερωτηματολογίου που ακολουθεί … Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου αποτελούν για μας απαραίτητη πληροφορία στην προσπάθειά μας για συνεχή βελτίωση!

https://goo.gl/forms/jSkf3hHppjCFx8Ow2