Έναρξη για το Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης 2017 την Κυριακή 20 Αυγούστου

Αύγουστος, 21 2017
logo3

Το Διεθνές  Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης (ΔΣΜΚ) ανοίγει τις πύλες του την Κυριακή 20 Αυγούστου με την υποδοχή των μαθητών και το Γκαλά των καθηγητών, μια πανηγυρική έναρξη-συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Λαογραφικό Μουσείο της Κοζάνης στις 20.00 με ελεύθερη είσοδο.

Το ΔΣΜΚ είναι ένας ιστορικός θεσμός της πόλης, διεθνούς χαρακτήρα, που έχει διαμορφώσει τη σύγχρονη καλλιτεχνική ιστορία της. Διοργανώνεται πρώτη φορά το 1988 με αφορμή ένα πρόγραμμα ανταλλαγής νέων μουσικών της UNESCO, ενώ η επανεκκίνηση του θεσμού γίνεται το 2012,  έτος των επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια της ελεύθερης Κοζάνης.. Το ΔΣΜΚ μετράει πάνω χίλιους αποφοίτους, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν να επιδείξουν μια  λαμπρή σταδιοδρομία στη μουσική αλλά και σε άλλους επαγγελματικούς χώρους. Συνδυάζει τον διδακτικό-εκπαιδευτικό σκοπό των πρωινών μαθημάτων με την καλλιτεχνική εμπειρία των βραδινών συναυλιών οι οποίες φέτος θα φιλοξενηθούν σε χώρους όπως το Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, ο Ι. Ν. Αγίου Χριστοφόρου Κοζάνης, η Αίθουσα Τέχνης Κοζάνης, ο Σιδηροδρομικός Σταθμός Κοζάνης, το Πολιτιστικό Κέντρο Βελβεντού, ο Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου Αιανής,  το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, το Ωδείο Δ. Δημόπουλου και  Δημοτικό Ωδείο Κοζάνης.

Η αποδοχή του θεσμού με τη μεγάλη συμμετοχή Ελλήνων και ξένων καθηγητών, καλλιτεχνών σολίστ, σπουδαστών και ακροατών υπόσχεται ένα πλούσιο καλλιτεχνικό τοπίο για τον Αύγουστο στην πόλη της Κοζάνης και τη γύρω περιοχή (Σιάτιστα, Βελβεντός, Λευκοπηγή, Σέρβια κ.ά), με μουσικές που εκτείνονται από την παλαιά έως τη σύγχρονη εργογραφία. Την οργανωτική ευθύνη του ΔΣΜΚ για το 2017 έχει το ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και την καλλιτεχνική διεύθυνση ο Διονύσης Μαλλούχος.

Με μεγάλη χαρά σας κοινοποιούμε το γενικό και αναλυτικό πρόγραμμα μαθημάτων και εκδηλώσεων του ΔΣΜΚ. Ενημερωθείτε για τα νέα, το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις του ΔΣΜΚ από την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΣΜΚ (https://kozanimusic.com ), την επίσημη ιστοσελίδα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης (http://dipethekozanis.gr ), καθώς και τις αντίστοιχες ιστοσελίδες facebook  του θεσμού (https://www.facebook.com/seminariomousikiskozanis/ ) και του οργανισμού (https://www.facebook.com/dipethekozanis/).

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Κοζάνης μέσα από την διοργάνωση του ΔΣΜΚ εκπληρώνει τον περιφερειακό ρόλο του, ως κέντρο πολιτισμού, με την ανάπτυξη συνεργειών με πολιτιστικούς φορείς της πόλης και της περιφέρειας.

Διεθνές Σεμινάριο Μουσικής Κοζάνης, 21-31 Αυγούστου: 12 ημέρες μουσικής, 15 συναυλίες,  10 διαφορετικοί χώροι διεξαγωγής δράσεων, 5 διαλέξεις, 2 διαγωνισμοί, μαθήματα, εργαστήρια, ηχογραφήσεις.

Κοζάνη και Μουσική. Ιστορία και προοπτική.

Έναρξη ΔΣΜΚ: Δημοτικό Ωδείο 17.00-18.30 | Εγγραφή & Γνωριμία καθηγητών-μαθητών

Χορηγοί: Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης (σεμινάριο και συναυλία 30ης Αυγούστου), Πιάνα Γιαννακίδη (χορηγία πιάνου συναυλιών που θα πραγματοποιηθούν στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης), ΕΡΤ (χορηγός επικοινωνίας).

Η γνώμη σας είναι για μας σημαντική!

Θα θέλαμε να συμπληρώσετε τα στοιχεία του ερωτηματολογίου που ακολουθεί … Τα αποτελέσματα του ερωτηματολογίου αποτελούν για μας απαραίτητη πληροφορία στην προσπάθειά μας για συνεχή βελτίωση!

https://goo.gl/forms/jSkf3hHppjCFx8Ow2